Maske takmak nerelerde zorunlu?

Açık ve kapalı alanlarda maske zorunluluğu olan iller duyuruldu. Koronavirüs salgını etkisini sürdürmeye devam ederken bazı illerde her koşulda maske takmak zorunlu hale geldi.

Yalnızca kapalı alanlarda değil, alanlar için de geçerli olan maske zorunluluğu birçok ilimizi kapsayacak şekilde düzenlendi. Koronavirüs salgını etkisini sürdürürken kamuya açık alanlarda maske takmak zorunlu hale geldi. 

MASKE ZORUNLULUĞU OLAN İLLER HANGİLERİ?

Korona virüsü salgını etkisini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle bazı illerde belirgin şekilde vaka artışlarının olması, yetkilileri harekete geçirdi. Belirlenen illerde yalnızca kapalı değil, açık alanlarda da maske takmak zorunlu hale getirildi. Vatandaşlar ise belirlenen o illeri merak ediyorlar.

Kamuya açık her alanda maske takmanın zorunlu olduğu iller şu şekilde listelendi;

Adıyaman, Ankara, İstanbul, Bursa, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak, Bitlis ve Çanakkale.