Mantarlı çanak köfte tarifi, malzemeleri! Gelinim Mutfakta mantarlı çanak köfte nasıl yapılır?

Mantarlı çanak köfte tarifi, Gelinim Mutfakta ekranında seyirci ile buluştu. Hafta içi her gün yayınlanan programın bugüm yayınlanan bölümünde lezzetli Mantarlı çanak köfte yapılıyor. Akşam yemeklerinin yanına alternatif oluşturabileceğiniz. Gelinim Mutfakta mantarlı çanak köfte nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta mantarlı çanak köfte tarifi ekrana geldi. Gündüz kuşağı yarışma programları arasında yerini alan yapımda yapılan yemekler izleyenler tarafından merak ediliyor. Bugün haftanın ilk gününde gelinler, mantarlı çanak köfte yapacak. Ekran başındaki izleyenlerde tarifi denemek için konuya geniş yer verdi. İşte mantarlı çanak köfte tarifi ve malzemeleri...

MANTARLI ÇANAK KÖFTE MALZEMELERİ

500 gr. köftelik kıyma

1 adet kırmızı soğan – rende

Tuz

Karabiber

Pul biber

Kimyon

2 yemek kaşığı ketçap

1 avuç maydanoz – ince kıyılmış

İç Harcı için Malzemeler

Zeytinyağı

1 adet kuru soğan – yemeklik doğranmış

20 – 25 adet mantar – küçük küp doğranmış

4 diş sarımsak – ince dilimlenmiş

1 adet lime (yeşil limon) kabuğu rendesi

Tuz

Karabiber

Cheddar peyniri – küp doğranmış

Üzeri için Malzemeler

Kaşar peyniri – rende

MANTARLI ÇANAK KÖFTE TARİFİ

Köftesi için;

Kıyma, rende kırmızı soğan, tuz, karabiber, pul biber, kimyon, ince kıyılmış maydanoz ve ketçabı iyice yoğurun.

İç harcı için;

Tavayı ısıtın. Zeytinyağını ekleyin. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip, kavurun. Ardından ince dilimlediğiniz sarımsağı ekleyin ve bir tur çevirin. Küçük küp doğradığınız mantarları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber ve lime kabuğu rendesiyle tatlandırıp, kenara alın.

Birleştirmek için;

Yoğurduğunuz kıymayı 6 eşit parçaya bölün. Kıyma parçalarınızı çanak şekline getirin. Küp doğradığınız cheddar peynirlerini hazırladığınız çanakların ortasına yerleştirin. Ardından mantarlı harcı üzerine ilave edin. Rendelediğiniz kaşar peynirlerini mantarlı harcın üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika kaşarlar eriyip üzeri kızarıncaya kadar pişirin.