Malatya Valiliği son dakika kar tatili var mı? 17 Şubat Pazartesi Malatya'da okullar tatil mi?

Malatya’da okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. 17 Şubat Malatya Valiliği son dakika kar tatili var mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Malatya’da havanın -4°C, 1°C, parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Haberimiz içerisinden okulların tatil olup olmadığı ile ilgili güncel açıklamaları takip edebilirsiniz.

Malatya’da yarın okulların tatil olup olmadığı araştırılıyor. 17 Şubat Malatya Valiliği son dakika kar tatili var mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Malatya’da havanın -4°C, 1°C, parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Soğuk hava dalgasının il genelinde etkisini göstermesinin ardından gözler valilik açıklamalarına çevrildi.

MALATYA’DA OKULLAR TATİL Mİ?

Malatya’da okulların tatil olduğu ile ilgili henüz bir açıklama bulunmuyor.

MALATYA HAVA DURUMU

Malatya’da havanın -4°C, 1°C, parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu ve Karaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Hakkari çevrelerinde yoğun olmak üzere, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların akşam saatlerinden itibaren Hakkari ve Van'ın güney çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.