Madende seferberlik! Son teknoloji ve insan zinciriyle arama

Erzincan'daki maden faciasında toprak altında kalan 9 işçiye dün de ulaşılamadı. Son teknolojik cihazlar ve 1700 kişiyle arama çalışmaları dün de sürdü.

Erzincan'ın İliç İlçesi'nde yaşanan faciada toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları aralıksız sürüyor. Bölgede termal ve manyetik dronlar, toprak altı görüntüleme cihazları, georadar, drone ile havadan ve karadan radar sistemleri de kullanılıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, maden kazasındaki kusur ve noksanı bulunanları ortaya çıkaracaklarını vurgulayarak, "Sorumluluğu onların yargı önüne çıkmasını temin edeceğiz. Hiçbir şeyin üstünün örtülmeyecek. Şirketin yönetim düzeyinde bir zafiyet içerisinde olduğunu görüyoruz, çünkü hala söz konusu yabancı şirketin temsilcileri burada değiller" dedi. Bu arada firmanın Kanadalı yöneticisi de gözaltına alındı. Gözaltı sayısı 8'e yükseldi.

Arama çalışmalarına katılan 1700 personel adım adım bölgeyi tarıyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, işçi ailelerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

ÜZÜNTÜLÜ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Bölgeye gelen kayıp işçilerin yakınları, toprak altındaki akrabalarından umutlu bir haber bekliyor. Mesai arkadaşları toprak altında kalan Cihat Karadağ, olay anında deprem olduğunu zannederek dışarı çıktığını söyledi.

Karadağ, "Senelerdir beraber çalıştığımız, ailemiz, canlarımız. Diyecek hiçbir şey bulamıyorum, ciğerimiz yanıyor. En az onlar kadar ciğerimiz yanıyor" dedi.