Lor dolması tarifi ekran başındaki izleyenlerin ilgisini çekti. Bugün Zuhal Topal'la Sofrada haftanın yemeği olarak belirlenen bu lezzet, Bayburt yöresine aittir. Seyirciler tarifi demek için araştırmalarının yapmaya başladı. Peki, Lor dolması nasıl yapılır? İşte Zuhal Topal'la Sofrada Bayburt lor dolması tarifi ve malzemeleri...
LOR DOLMASI MALZEMELERİ
1 kg evelik (pazı) otu (yıkanmış ve ayıklanmış)
200 gr pilavlık bulgur
500 ml kaynar su
1 kg Lor peyniri
200 gr yemeklik doğranmış kuru soğan
200 gr kaymak
50 gr tereyağı
10 gr tuz
LOR DOLMASI NASIL YAPILIR?
Evelik yaprakları yumuşaması için kaynar suda bir taşım haşlanır. 10 gr tereyağı ile soğanlar kavrulur, üzerine bulgur ve tuz eklenir, 350 ml su eklenerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte haşlanır. Lor bir kaba alınarak içerisine süt kaymağı ve haşlanmış bulgur karışımı eklenerek harmanlanır. Bu karışım sıkılarak yaprağa sarılır. Yağlanmış tepsiye düzgün bir şekilde dizilir üzerine 150 ml su ilave edilerek 180°C sıcaklıktaki fırında pişirilir. Servis yaparken üzerine kalan tereyağı eritilerek dökülür.