En güzel lokma tarifi... Lokma tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte lokma tatlısının yapılışı

Lokma tatlısının tarifi araştırılan konular arasında yer alıyor. Lokma tatlısı nasıl yapılır? TV 8’de yayınlanan MasterChef programı izleyiciler tarafından yakından takip ediliyor. Yarışmada farklı yemekler yer alıyor. Verilen süre aralığında bu yemeklerin yapılması gerekiyor. Pazartesi akşamı yarışmacılar en iyi lokma tatlısını yapmak için yarışacaklar. Haberimiz içerisinden lokma tatlısının malzemelerine ulaşabilirsiniz.

Lokma tatlısının yapılışı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Lokma tatlısı nasıl yapılır? Lokma, un, maya, tuz ve şekerle hazırlanan hamurun, sıvı yağda kızartılmasıyla hazırlanıp koyu kıvamlı şerbetle tatlandırılarak servisi yapılan bir tatlıdır. Son zamanlarda revaçta olan bu tatlının çikolatalısı da oldukça rağbet görmektedir. TV 8’de yayınlanan MasterChef’te yarışmacılar verilen süre aralığında istenen yemekleri yapıyorlar. Pazartesi akşamı yarışmacılar en iyi lokma tatlısını yapmak için yarışacaklar.

LOKMA TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

HAMURU İÇİN;

2 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı instant maya

2 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

2,5 su bardağı un

KIZARTMAK İÇİN;

Bol sıvı yağ

ŞERBETİ İÇİN;

2 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

1 dilim limon

LOKMA TATLISI YAPILIŞI

İlk önce şerbeti yapıp soğumaya bırakalım zira usule göre çıtır çıtır ve şerbeti çekmiş bir lokma için şerbetin soğuk ve yoğunluk kıvamlı olması gerekir.

Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın ve 10 dakika kadar kaynamaya bırakın.

Hamurunu yapmaya başlayalım şimdi suda tuz maya ve şekeri eritin ve unu ekleyip cıvık bir hamur elde edin.

Hamurumuzun kıvamını videoda gösterdim bu şekilde üstünü kapatıp 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Mayalanma süresinin sonunda hamurumuzu bir sıkma torbasına ya da buzdolabı poşetine koyun.

Yağımızı kızma noktasına kadar getirin hamurun içinde bulunduğu torbanın ucunu küçük miktarda kesip akan hamuru bir makas yardımı ile keserek yağa bırakın.