Lazanya nasıl yapılır? MasterChef Lazanya tarifi ve malzemeleri!

MasterChef Türkiye'de final turu heyecanı sürüyor. 16 kişiden oluşacak ana kadro için kıyasıya rekabet devam ediyor. MasterChef'in bu akşam ekranlara gelecek bölümünde yarışmacılardan Lazanya yapılması isteniyor. En iyi Lazanyayı yapan 6 yarışmacı yaratıcı bir tabak yapmak ve önlüğü almak için yarışacak.

MasterChef Türkiye'de 16 kişiden oluşacak ana kadronun 10 yarışmacısı seçildi. Geriye kalan 6 önlük için final turu devam ediyor. MasterChef'in bu akşam ekranlara gelecek bölümünde yarışmacılar Lazanya yapacak. En iyi Lazanyayı yapan 6 yarışmacı bir sonraki tura geçerek önlüğü almak için yarışacak. Peki, Lazanya nasıl yapılır?

LAZANYA NASIL YAPILIR?

Kıymayı yağ ile suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.Soğanlar da kavrulunca salça ekleyip kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış sarımsak, doğranmış biber, rendelenmiş havuç ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyip pişmeye bırakın. Son olarak tuz, karabiber ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip 5 dakika daha pişirin.

Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin, unu kokusu çıkana kadar kavurun. Un kavrulunca üzerine süt, karabiber ve tuzu ekleyip ocaktan alın.

Fırın kabını ayçiçeği yağı ile yağlayın. Lazanya yapraklarını tek yaprak halinde dizin ve üzerine beşamel sosu sürün.

Sosun üzerine kıymalı harcınızı ekleyip üzerine kaşar peyniri rendeleyin. Bu işlemi tüm lazanya yapraklarını dizdiğinizde tekrar edin.

Kalan beşamel sosu lazanyanızın üzerine dökün ve tekrar kaşar peyniri rendeleyin. 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin.

LAZANYA MALZEMELERİ

500 gram kıyma

1 paket lazanya

2 adet domates

2 adet soğan

2 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates ya da biber salçası

1 adet havuç

2 adet sivri biber

Yarım su bardağı su

Rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz, karabiber

BEŞAMEL SOS MALZEMELERİ

2 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

Karabiber, tuz