Lagos balığının fiyatı ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğlen saatlerinde Üsküdar Kısıklı'daki konutundan çıkarak, Vahdettin Köşkü'ne geçti. Yol üzerindeki balıkçıya uğrayan Erdoğan, daha önce tercih ettiği Lagos balığını tekrar aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın satın aldığı Lagos balığı nedir? Lagos balığının fiyatı ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğlen saatlerinde Üsküdar Kısıklı'daki konutundan çıkarak, Vahdettin Köşkü'ne geçti. Erdoğan Çengelköy'de bir balıkçıda durdu. Buradan daha önce de lagos balığı alan Erdoğan, yine aynı balıktan aldı.

LAGOS BALIĞI NEDİR?

Özellikle Akdeniz bölgesinde daha yaygın olan Lagos balığı, Ege bölgesinde de bulunur. Yaygın olarak kullanılan diğer adı 'lahos' olan bu balık, sofralarımızda tükettiğimiz diğer balıklara nazaran daha büyük ve etlidir.

Denizin derinlerinde yaşamayan bu balık türü, taşlık ya da kayalık alanları kendisine yaşam alanı olarak seçer. Genellikle et ile beslenen ve yırtıcı olan bu balık türü, bölgesel ekonomik değere sahiptir.

Lagos balıkları, çeşitli renklere sahip olabilmektedir. Ülkemizde ise genel olarak yeşile yakın gri renkte görülürler. Art arda sıralanan benekli az veya çok belirgin olan dikme siyah bantlara, sıralı noktalara sahiptirler. Baş kısımlarında da iki veya üç tane oblik çizgi bulunur.

LAGOS BALIĞI FİYATI NE KADAR?

Lagos balığı fiyatı 2021 yılı itibarıyla kilogramı en düşük 60 TL en yüksek 70 TL aralığındadır. Kilo ve boyuna göre değişmekle birlikte Lagos balığının 1 adeti 120 TL civarındadır.