Gelinim Mutfakta kuzu mutancana tarifi ve malzemeleri! Kuzu mutancana nasıl yapılır?

Kuzu mutancana yemeği, Gelinim Mutfakta'da yapılan tariflerden biri oldu. Osmanlı mutfağına ait olan bu yemek lezzeti ile göz dolduracak. Kanal D'de yayınlanan yarışmada programında gelinler marifetlerini sergileyecek. Kuzu mutancana nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kuzu mutancana tarifi, malzemeleri!

Kuzu mutancana tarifi, ekran başında bulunan seyircilerin ilgisini çekti. Hafta içi her gün yayınlanan yarışma programında gelinler farklı tarifleri deniyor. Çarşamba günü ekrana gelen bölümde yarışmacılar, belirtilen süre içinde yemeklerini yapacak. Peki, Kuzu mutancana nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kuzu mutancana tarifi ve malzemeleri sizlerle...

KUZU MUTANCANA MALZEMELERİ

800 gram kuzu eti

100 gram arpacık soğan

50 gram soyulmuş iç badem

50 gram kuru kayısı

30 gram razaki üzüm

50 gram kurutulmuş mürdüm eriği

50 gram kuru incir

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı bal

Tuz

2 su bardağı ılık su

2 çay kaşığı sumak

KUZU MUTANCANA NASIL YAPILIR?

Bademlerinizi önceden suda haşlayın. İncir ve kayısıları jülyen doğrayın. Diğer meyveleri de temizleyip yıkayın ve çekirdeklerini çıkarıp hazırlayın.

Tereyağını tencerede eritip içine etleri ekleyin. Etler suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak iyice kavurun.

Küp küp doğradığınız soğanları da ete ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Ilık suyu da içine ekleyip kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin.

Etin içine üzüm, erik, bal ve tuzu ekleyip 5 dakika daha pişirin.

Başka bir tencerede suda haşladığınız bademler ile jülyen doğradığınız incir ve kayısıları soteleyin. Hepsini bir araya getirin. Servis ederken üzerine taze kekik serpin.