Kuyu köpek yeniden doğalı 2 yıl oldu

İki yıl önce, 11 gün boyunca hapsolduğu kuyuda onu ölüme terk etmemek için ter döken iyi kalpli insanların sesine kulak kabartan, içeriye uzatılan mamalarla kuyruğu dik tutan Kuyu'nun ''ikinci'' doğum günü, onu kurtarana kadar cepheyi terketmeyen insanlarla göz göze geldiği an ve sevinç çığlıklarıyla belleklere kazındı. Türk insanın sevgi, merhamet ve azminin simgesi haline gelen Kuyu, HAÇİKO gözetiminde ikinci hayatının tadını çıkarıyor.

1

Beykoz'da iki yıl düştüğü sondaj kuyusundan 11 gün sonra kurtarılan ve 'Kuyu' ismi verilen köpek Türkiye gündeminde de önemli bir yer tutmuş ve çok sayıda insanın ilgi odağı olmuştu.Kuyu'ya yapılan testlerin sonucunda, tıbbi ismi 'Parvoviral Enterit' olan ve ölümcül olabilen kanamalı ishal teşhisi konulmuştu.Kuyu, yaşadığı süreci dikkatle takip eden sanatçı Ömür Gedik tarafından sahiplenilmişti. Kuyu köpek bir süre sonra Türkiye Hayvan Hakları Girişim Grubu Kurucusu Okan Oflaz’a verildi.

Oflaz'ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla Kuyu köpeğin kurtuluşunun 2. yıl dönümü olduğu ve oldukça büyüdüğü görülüyor.