Kuşkonmaz, içerdiği B1, B2 ve C vitaminleri sayesinde vücut dostu olan bir bitkidir. Halk arasında serçe otu olarak da bilinen kuşkonmaz, tokluk hissi sağlamasından dolayı diyet ürünler arasında sıklıkla bulundurulmaktadır. Peki, Kuşkonmaz nasıl yenir?
KUŞKONMAZ NEDİR?
Kuşkonmaz, birçok türü bulunan ve geniş kullanım alanıyla her an karşımıza çıkabilen bir bitki türüdür. Kuşkonmaz bitkisi sebze olarak kullanılabilir ve farklı yemeklerde kendine yer bulur. Süs bitkisi olarak da kullanılan kuşkonmaz, ince ve zarif yapraklarıyla yaşam alanlarına estetik bir hava katar. Eski uygarlıklardan beri hayatımızın bir köşesinde kendini gösterir. Dünyada en çok Fransa, İtalya, Çin ve Amerika; Türkiye’de ise Silivri kuşkonmaz yetiştiriciliğinin öne çıktığı yerlerdir.
KUŞKONMAZ NASIL YENİR?
Çok fazla pişirilmemesi gereken kuşkonmazın pişirme yöntemi damak tadına göre değişir. Kuşkonmazı çiğ olarak veya pişirerek yiyebilirsiniz. Kuşkonmazı haşlayarak, buharda, ızgarada, mangalda ya da tavada pişirebilirsiniz.