Kurt ve Efe isminin anlamı! Kurt Efe ne demek?

Kıvanç Tatlıtuğ ve Başak Dizer'in çocukları bugün dünyaya geldi. Çocuklarına Kurt Efe ismini koyduklarını duyuran çift sosyal medyada da trend oldu. Bunun üzerine Kurt Efe isminin anlamı gündeme geldi. Peki, Efe ne demek? Kurt isminin anlamı nedir?

Magazin dünyasında sıklıkla gündeme gelen Kıvanç Tatlıtuğ ve Başak Dizer çiftlerinin çocukları dünyaya geldi. Çocuklarının ismini Kurt Efe koyan çiftin bebekleri kısa süre içerisinde sosyal medyada da trend oldu. Bunun üzerine "Kurt Efe ne demek?" sorusu araştırılmaya başlandı. İşte Efe ve Kurt isminin anlamı...

EFE İSMİNİN ANLAMI

Efe ismi, yiğit ve cesur anlamlarına gelmektedir. Ayrıca Efe, Batı Anadolu'da köy yiğidi, ağabey ya da kabadayı anlamlarını da taşımaktadır.

EFE İSMİNİN KARAKTER ÖZELLİKLERİ

Hayal gücü çok gelişmiştir. Özellikle müzik alanında çok başarılıdır.

Hem iyi huylu hem de çalışkandır. Bu sebeple, aşamayacağı zorluk yoktur.

Hayal gücünün gelişmişliği nedeniyle, hayal ile gerçeği birbirine karıştırmaya eğilimlidir.

Hayal gücünün gelişmişliği nedeniyle, hayal ile gerçeği birbirine karıştırmaya eğilimlidir.

KURT İMSİNİN ANLAMI

Kurt ismi, bir yeri ya da bir şeyi iyi bilen, aldanmayan, kurnaz anlamlarına gelmektedir. Ayrıca Kurt, başarılı, unvan sahibi, durgun, çok ağır hareket eden, sert yapıya sahip, duygularını zor açabilen özelliklerini de taşır.

KURT EFE NE DEMEK?

Kıvanç Tatlıtuğ'un eşi Başak Dizer Kurt Efe isminin anlamıyla ve neden çocuklarına koyduklarıyla ilgili olarak, "Biz 'Kurt Seyit ve Şura' dizisi sırasında ilişkiye başladık Kıvanç'la. Dizideki karakter ismi de hoşuma gidiyordu. Telefonumda Kıvanç, 'Kurt' diye kayıtlıydı. Dizideki lakabını biz de oğlumuza lakap olarak koymak istedik, bizim için anısı var. Yanına da Efe'yi koyduk." dedi.

Dizer, "Kurt bana maskülen ve güçlü bir isim geliyor. Kurt tarihimiz açısından da bir sembol. Birçok Türk destanında da kurt ismi kavimlerin yol göstericisi olarak geçiyor. Hayvanların arketiplerini de araştırdım. Kurt; öğretici, yol gösterici, takımla hareket eden, tek eşli, aile kuran ve onu koruyan güçlü karakteri temsil ediyor." cümlelerine yer verdi.