Kurban eti ne zaman dolaba konur? Kurban eti kesildikten sonra ne kadar bekletilmeli?

Bugün Kurban Bayramı'nın birinci günü olarak idrak ediliyor. Kurban bayramıyla birlikte milyonlar, kesilen etlerin nasıl muhafaza edileceğini araştırmaya başladılar. Kurban eti ne zaman dolaba konur? Kurban eti kesildikten sonra ne kadar bekletilmeli? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. Kurban etlerini sağlıklı bir şekilde saklamak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik..

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte milyonlarca Müslüman ibadetini yerine getirecek, kurbanlar kesilecek. Uzmanlara göre, kurban etinin parçalara ayrılmasının ardından serin bir yerde 5-6 saat dinlendirilmesi gerekiyor. Kurban eti ne zaman dolaba konur? Kurban eti kesildikten sonra ne kadar bekletilmeli? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte tüm detaylar...

KURBAN ETİ KESİLDİKTEN SONRA NE KADAR BEKLETİLMELİ?

Uzmanlara göre, kurban etinin parçalara ayrılmasının ardından serin bir yerde 5-6 saat dinlendirilmesi gerekiyor. Etin ısısının düşmesi için üstü kapatılmadan bekletilmeli. Ancak bu sürede, etin böcek ve sineklerden korunmasına da dikkat edilmeli.

Kurban eti ne zaman yenir? Kurban kesildikten hemen sonra et yenir mi?

Yapılan yanlışlardan biri ise eti yıkamak. Eğer içinize sinmiyor ve yıkıyorsanız, hemen ardından pişirmeniz gerekiyor. Et yıkandıktan sonra buzdolabına koyulmamalı.

KURBAN ETİ NE ZAMAN DOLABA KONUR?

Kırmızı et sindirimi en zor olan yiyecektir. Kesimden sonra birkaç saat içerisinde et yemek hazımsızlık, şişkinlik başta olmak üzere mide problemlerine neden olur. Bu yüzden kurban eti kesildiği gün pişirmek yerine buzdolabında bir gün dinlendirilmeli.

Yeni kesilen kurbanın etini uzun süre poşette tutmak bozulmaya neden olabilir. Bu nedenle kurban etini uzun süre poşette tutulmamalı ve en kısa sürede poşetten çıkarılarak serin bir yerde soğuması sağlanmalı.

Et dinledirildikten sonra tüketim şekline uygun porsiyonlara ayrılarak derin dondurucuya alınabilir.

Et, uygun koşulların sağlanmasının ardından buzdolabında 6 ay bekletilebilir. Bu nedenle, her defasında tüketilecek kadarının çıkarılması gerekiyor. Çözülen etin tekrar dondurulması ise sağlık açısından oldukça zararlı. Pişirmeden önce etin oda sıcaklığına getirilmesi daha yumuşak olmasını sağlıyor.