Kurban Bayramı’nın coşkusu tüm yurtta hissediliyor. Kurbanlıkların kesilmesi sonrası etler pişirildi ve güzel sofralar kuruldu. Milyonlarca vatandaşımız yoksullara et dağıtımını yaptıktan sonra da kalan etleri nasıl saklayacaklarını düşünüyor. Özellikle sıcak havalarda daha hassas olan kurban eti nasıl saklanır? Detaylar haberimizde.
Kesim sıcaklığının düşmesi için, en az 5-6 saat bekletildikten sonra buzdolabına kaldırılmalıdır. Kurbanlık etler, henüz kesim sıcaklığında iken buzdolabına, poşet içinde veya hava almayacak durumda büyük parçalar halinde üst üste konulmamalıdır. Bu durumda buzdolabının ısısı, etin iç kısmını soğutmaya yetmeyeceği için çok kısa sürede (2. gün) bozulma ve kokuşma, hatta yeşillenme görülür. Böyle kısımlar kesinlikle tüketilmemeli, hemen atılmalıdır. Kurbanlık etin dayanma süresi, kesim kalitesine ve et parçasının büyüklüğüne göre değişmekle beraber, normal buzdolabı koşullarında 5-6 gündür. Bu süre, kıymada genellikle 3 gündür. Eğer daha uzun süre muhafaza düşünülüyorsa etler derin dondurucuda (eksi 18 derece) muhafaza edilmelidir.