Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı?

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala yasakların olup olmayacağı gündemde yer alıyor. İçişleri Bakanlığı yayımladığı genelgede sokağa çıkma ve seyahat yasaklarının kaldırıldığını duyurdu.

Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı gündeme gelen konu başlıklarından oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan normalleşme genelgesi 1 Temmuz'da başladı.

KURBAN BAYRAMI'NDA YASAK OLACAK MI?

20 Temmuz Salı günü başlayan Kurban Bayramı, 24 Temmuz Cuma günü sona erecek. Resmi kaynaklardan henüz konu hakkında net bir açıklama gelmedi. Detaylı bilgi geldiği zaman konuya haberimizde yer vereceğiz.

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları ise şu şekilde;

"Tüm vatandaşlarımıza artık 18 yaş üzeri herkese açılmış aşı randevularını hemen alarak kendilerini ve sevdiklerini bu musibetten koruma çağrısında bulunuyorum. Aşı karşıtı olumsuz kampanyaların hiçbiri ilim ve akli bilgilere dayanmıyor. Sağlık Bakanlığımızın hazırladığı salgın yönetimi ve çalışma rehberlerine uygun çalışma ortamlarının sağlanmasına yönelik denetimler sürecektir. Toplumsal bağışıklık elde edilene kadar temizlik, maske, mesafe olmak üzere tedbirlere uymaya devam etmeliyiz.

Emeklilerimize bir müjde vermek istiyorum. Emeklilerimizin temmuz ayı aylıkları ile bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. 12,7 milyon vatandaşımıza 12,3 milyar lirası Kurban Bayramı ikramiyesi olmak üzere toplamda 38 milyar liralık ödeme gerçekleştireceğiz."