Bakan Koca'nın bayram açıklaması

Bayramda kısıtlama durumuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama gelmişti.

Normalleşme süreciyle birlikte Kurban Bayramı planları da yapılmaya başladı. 

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Geçtiğimiz hafta Bilim Kurulu Toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? sorusu üzerine Bilim Kurulu'nda konunun tartışıldığını ve gelecek hafta gelen tabloya göre tekrar konuşulacağını aktarmıştı.

Koca; 'Bugün kısmen Bilim Kurulu'nda gündeme geldi. Ama bir öneri noktasına gelmedi. Özellikle önümüzdeki haftalarda salgının seyrine göre netleşmiş olur. Ülke genelinde sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi. Bir takım tedbirlerin olabileceği. İl bazında kısıtlamalar söz konusu olabilir.' diyerek yaklaşan Kurban Bayramı öncesi gelinen noktayı böylece açıklamıştı.

Bakan Koca aynı zamanda şunları da kaydetmişti;

"Burada temelde ülke genelinde bir sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi. Ama bir takım tedbirlerin olabileceği, özellikle il bazında yer yer kısıtlamaların gündeme gelebileceği ve il bazında vaka artışı söz konusu olursa orada tedbirleri arttırma gerekebilir. İl bazında bir takım kısıtlamalar söz konusu olabilir. Gelecek hafta 'Kurban Bayramı' için tekrar konuşmuş olacağız."