Kurban Bayramı ne zaman bitiyor, bugün son gün mü? Hastaneler, noterler, bankalar ne zaman açılacak?

2020 Kurban Bayramı devam ediyor. Temmuz ayının son gününde başlayan bayram 4 gün sürüyor. Resmi kurum ve kuruluşlar bayram boyunca kapalı oluyor. Arefe gününde de yarım gün hizmet veren kurumlar bayram sonrası mesaiye yeniden başlayacak. Bankalar, noterler, hastaneler, sağlık ocakları ve PTT gibi kuruluşlarda işleri olanlar bayram sonrası işlemlerini halledebilecek. Peki, Kurban Bayramı ne zaman bitiyor?

Kurban Bayramı 31 Temmuz 2020 tarihinde başladı. Bu sene hafta sonunu da içine alan bayram önceki bayramlar gibi 9 gün değil, 4 gün sürüyor. Resmi kurumlar arefe günü yapılan yarım gün mesai sonrası bayram tatiline çıktılar. Bankalar, noterler, hastaneler, sağlık ocakları ve PTT gibi resmi kurumlar bayram sonrası mesaiye başlayacak.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN BİTİYOR?

Bugün bayramın üçüncü günü. Kurban Bayramı bu sene hafta sonları ile birleştirilemediği için 4 gün sürüyor. Bayramın son günü yarın (3 Ağustos 2020).

Bankalar, noterler, hastaneler, sağlık ocakları ve PTT gibi resmi kurumlar 4 Ağustos Salı günü itibari ile açılacak.

KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ

30 Temmuz Perşembe (Arefe Günü-Yarım Gün)

31 Temmuz Cuma (Kurban Bayramı 1.Gün)

1 Ağustos Cumartesi (Kurban Bayramı 2.Gün)

2 Ağustos Pazar (Kurban Bayramı 3.Gün)

3 Ağustos Pazartesi (Kurban Bayramı 4.Gün)

KURBAN BAYRAMI'NIN ÖNEMİ

Sözlükte yaklaşmak, Allâh’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dinî bir terim olarak, ibâdet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı, kurban bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder.

Akıllı, hür, mukim ve dini ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını keser. Böylece hem maddi durumu yetersiz olup kurban kesemeyenlere yardımda bulunmuş, hemde Cenab-ı Hakka yaklaşmış olur. Kurban ibadeti, İslam toplumlarının şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri yerine getirilmektedir. Kurban, bir Müslüman’ın gerektiğinde bütün varlığını Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.