Okul öncesi ve anaokulları açık kalacak mı? Kreşler tatil açık mı?

Okul öncesi anaokulları açık kalacak mı? sorusunun yanıtı binlerce çalışan anne tarafından merak ediliyor. Kabine toplantısında alınan karar gereği, 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edilecek. Kreşler ve okul öncesi kurumların da bu süreç de kapalı olup olmayacağı çalışan anneler tarafından merakla araştırılıyordu.

Kabine toplantısında alınan karar gereği, 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edilecek. Kreşler ve okul öncesi kurumların da bu süreç de kapalı olup olmayacağı çalışan anneler tarafından merakla araştırılıyordu. Konuya ilişkin açıklama Bakan Selçuk'tan geldi...

KREŞLER VE OKUL ÖNCESİ TATİL OLACAK MI?

TRT Haber'e katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çalışan annelerin okul öncesi çocuklarına yönelik olumlu yönde çalışmaların yapıldığını belirttirmişti. Son açıklama Milli Eğitim Bakanlığı'nda geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı, "Resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir. Okul öncesi eğitim kurumlarında, 5 gün ve günde 6 etkinlik saati yüz yüze eğitim yapılacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olarak planlanacak."

Ayrıca MEB, "Fiziki imkanları uygun olan okul öncesi eğitim kurumlarında, salgınla ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecek." şeklinde ifade etti.