'Kreşin ihmali kızımı bitkisel hayata soktu'

Gittiği özel kreşte nefes borusuna oyun hamuru kaçan 7 yaşındaki Mukaddes, hayatı boyunca yatağa bağlı yaşayacak. Acılı baba, okulun ihmali olduğunu söyleyerek adli süreç başlattı.

Hakkari’de özel bir kreşe giden 7 yaşındaki Mukaddes Akar’ın 12 Kasım günü nefes borusuna oyun hamuru kaçtı. Nefes alamayan Mukaddes, devlet hastanesine kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından da Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. 3 ay tedavi altına tutulan Mukaddes, daha sonra Sağlık Bakanlığı’nca tahsis edilen ambulans uçakla Ankara Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. 4 ay burada tedavi altında tutulan çocuk, korona salgını nedeniyle ambulans uçakla tekrar Van’a gönderildi. Halen yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olan küçük kızın başından baba Recep Akar, bir an olsun ayrılmıyor.

10 AYDIR BİTKİSEL HAYATTA

Baba Akar, kızının beynine uzun süre oksijen gitmediği için bitkisel hayata girdiğini ifade ederek, “Mukaddes, gittiği kreşte ihmal kurbanı oldu. Kızım ömür boyu yatağa mahkum kalacak. Doktorlar, tedavisi olmadığını söyledi. Hakkari’de görev yapan Doç. Dr. Rahmi Özdemir aracılığıyla Küba ile iletişime geçildi. Ancak Küba, yapılacak bir şey olmadığını bildirdi. Dava açtım, şu anda adli süreç devam ediyor. İnşallah hak yerini bulur” diye konuştu. 

Kamera kaydında küçük kız öksürürken, görevlinin telefonda konuştuğu görülüyor.

‘GÖREVLİ TELEFONDA KONUŞUYORMUŞ’ 

Akar, “Kreşte sertifikasız bir eleman çalıştırmak, sigortasız eleman çalıştırmak nedir? Olay anında kız eleman telefonda konuşuyor. Kreş sahibi, bize ‘Telefonla konuşmak kesinlikle yasaktır. Personelimizin telefonlarını alıp, dolaba bırakıyoruz’ diyordu. Telefon konuşmasından dolayı kızım ömür boyu yatağa bağlı kaldı” dedi.