Kreş skandalı büyüyor! Çocukları sandalyeye iple bağlamışlar

Tekirdağ'da kreşte öğretmenlerin çocuklara şiddet uyguladığı olayda korkunç detaylar ortaya çıktı. Bir yıl öncesine ait görüntülerde bir çocuğun sandalyeye bağlandığı tespit edildi.

İHA

Tekirdağ'da, Türkiye gündemine oturan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Kreş ve Gündüz Bakımevi'ndeki bazı öğretmen ve bakıcıların çocuklara karşı uyguladığı şiddet olayında 1 yıl öncesine ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

DAVRANIŞINDAN ŞÜPHELENDİ

Gelen yayın yasağı sonrası, aynı kreşin başka bir sınıfında iki farklı öğretmen tarafından bir çocuğa uygulanan şiddeti, 10 Aralık 2021 tarihinde yine duyarlı bir velinin çocuğunun tuvaletteki davranışından yola çıkarak ortaya çıkardığı anlaşıldı. M.K.Ö. isimli çocuğun, kreş öğretmenleri D.A. ve K.B. tarafından sistematik olarak sandalyeye bağlandığı, üç aylık görüntülerin de bir yıldan bu yana Çerkezköy'de görülmekte olan bir başka dosyadaki deliller arasında bulunduğu öğrenildi.

40 DAKİKA BAĞLI KALIYOR

Ceplerindeki iple günün her saatinde kreşte bulunan M.K.Ö.'nün, öğretmenleri tarafından günde en az beş kez, bazı günler on kez, 30-40 dakika olmak üzere sandalye bağlandığı görüntülerin ÇOSB yönetimince de izlenmesi sonrasında, anne E.Ö. ve baba M.Ö., kreşte çocuklarının iple bağlanması olayını detaylı araştırdı. Anne ve baba, kamera kayıtlarını izlemek için 8 Aralık'ta ÇOSB yönetimine başvurdu. İzletilen görüntülerde küçük çocuğun günün belli saatlerinde kameranın ölü bölgesinde bulunduğunu gören veliler, durumdan daha çok rahatsızlık duyarak ÇOSB yönetiminin üç aylık görüntüleri izlemesi talebinde bulundu.

AİLELERİ VE OKUL YÖNETİMİNİ SUÇLADILAR

Velilerin Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı şikayet sonrası kreşle ilişkileri kesilen iki öğretmen de görüntülerin aksine anne ve babayı suçladı. Anne babanın çocuklarıyla ilgilenmediğini, kreş yöneticilerine de bu durumu defalarca bildirmelerine rağmen yönetimin de bu konuyla ilgilenmediğini iddia etti. Üç aylık kamera kayıtları incelendiğinde ise küçük çocuğun öğretmenleri tarafından üç ayda yüzlerce kez bağlandığı ortaya çıktı.