KPSS 2017/1 memur atamasında puanlar kaça düşecek

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan ilk açıklamada açıklanan 2 bin 780 kadro sayısı daha sonra Diyarbakır Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğündeki lise, önlisans ve lisans kontenjanlarındaki 132 kadronun çıkarılmasından sonra daha da düşmüştü

Lise, Önlinans ve Lisans alanında milyonlarca aday için 21 Haziran'da başlayan tercih maratonu 3 Temmuz'da sona eriyor. Peki puanlar son atamada kaça kadar düşmüştü. KPSS 2016/2'deki piyango değerinde en düşük yapılan atama puanı! Bu kapsamda dün de yapılan açıklamalarla DPB tercih robotundan bu kadrolar çıkarılmıştı. 

KPSS 2017/1 tercihleri nasıl yapılır öğrenmek için tıklayınız 

Lise, Önlisans, Lisans KPSS 2017/1’e esas oluşan minimum puanlar için tıklayınız 

ÖSYM GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Piyango olarak belirttiğimiz bu KPSS puanları ancak az aday için olabilecek bir durum ve maalesef milyonlarca kişinin girdiği bir sınavda piyango niteliğinde olacaktır.Atama bekleyen milyonlar düşünüldüğünde ve zaman zaman belirttiğimiz haberlerde özellikle bazı branşlarda KPSS puanı neredeyse hiç oynamayacak 90’ın altına maalesef inemeyecektir. Yıllardır bir elin parmakları kadar kadro verildiği sürece 90’lı puanların altına inmeyen atamalarda 80-90 bandı oldukça çok olacakken 80’in altına inmesi neredeyse piyango değeri kazandıracaktır.Örneğin son merkezi memur ataması olan KPSS 2016/2’de lise, önlisans ve lisanslar için toplam 2 bin 51 kadro verilmiş ve puanlar yine tavan yapmıştı. 

2016 yılının ilk ataması olan KPSS 2016/1’deki 10 bin 144 kadro sayısı bile az görülürken birkaç binlik bir atamada hem puanları tavan yapması hem de atama bekleyen milyonlarca mezunun mağdur olması kaçınılmazdır.Son atamadaki en düşük puanlı iki kadro ise şu şekildeydi:59,53995 Kültür ve Turizm Bakanlığında mütercim kadrosuna atama yapıldı. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığında diğer atama yapılan kadronun puanı ise 59,49143 olarak folklor araştırmacısı kadrosu oldu. Bu puan KPSS 2016/2 atamasındaki en düşük kadro puanı olarak ortaya çıkmıştı. Bakalım bu atamada da böyle düşük puanla atama yapılacak mı?