2017 KPSS Eğitim Bilimleri Sınav Yorumları

2017 KPSS Eğitim Bilimleri Sınav Yorumları ( Sınav soruları, cevapları ve yorumları bu sayfada sizlerle. 2017 KPSS Heyecanı sabah saatlerinde başlamıştı.

2017 KPSS Heyecanı sabah saatlerinde başlamıştı. Genel Kültür- Genel Yetenek oturumunun sonrasında bugün saat 14.30 'da başlayan Eğitim Bilimleri oturumu da sona erdi. ÖSYM'nin sınava dair soruları ve cevap anahtarlarını gün içerisinde yayımlamasını bekliyoruz. 

21 Mayıs KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür Soruları , Cevapları ( Sınav Kolay Mıydı?, Zor Muydu?)

21 Mayıs 2017 KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek oturumu sona erdi. Sınava giren adaylardan ilk edindiğimiz bilgilere göre sınav ne kolay ne zordu, bazı adaylar sınavın zorluğundan yakınırken, bazı adaylarsa sınavın oldukça kolay geçtiğini belirtti, bu yüzden sınavla ilgili çok zordu ya da kolaydı demek biraz zor.

ADAYLARDAN ELDE EDİLEN SORULAR;

KAHRAMAN KAZAN

2017 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavında adaylara 15 Temmuz hain darbe girişiminde , darbe girişimine direnişiyle kahramanlığıyla ön plana çıkan Ankara'nın ilçesi Kahraman Kazan soruldu. 

2017 KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür heyecanı az önce sona erdi. Sınav saat 10.00'da başladı ve 130 dakika sürdü. Sınava giren adaylar sınavda 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sonrasında meclis tarafından kahramanlık unvanına layık görülen ilçe sorusunun sorulduğunu söylediler. Bilindiği gibi 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin önlenmesinde en büyük paylardan birisi de Kahraman Kazan halkına aitti. Bu yüzden ilgili sorunun cevabı Kahramankazan olacaktı.

Sınavda aklınızda kalan sorular ve cevapları bizlerle sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla paylaşabilirsiniz.

KIBRIS BARIŞ HAREKATI SORUSU

21 Mayıs 2017 KPSS'de sorulan sorular adaylardan gelmeye devam ediyor. Sabah gerçekleşen Genel Yetenek, Genel Kültür sınavında Kıbrıs Barış Harekatı da soruldu. Kıbrıs Barış Harekatında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Kimdi? sorusunun cevabı Bülent Ecevit.

KIBRIS BARIŞ HAREKATI

Kıbrıs Barış Harekâtı, 20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta başlattığı ve 14 Ağustos'ta Türk Birlikleri'nin başkent Lefkoşa'ya girmesiyle sonuçlanan askeri harekât.

ATATÜRK'ÜN İMZASI SORUSU

Atatürk'ün İmzasını Değiştirmesinin Nedeni Nedir? Sorusu KPSS'de Soruldu!  

2017 KPSS GY-GK oturumu sabah saat 10.00'da başlamıştı. Az önce sınav sona erdi. Sınavdan çıkan adaylardan bazıları sınavın genel  itibariyle kolay olduğunu, bazı adaylarsa sınavda çok zorlandıklarını dile getirdi. Sınavda yer alan bazı soruları da kendilerine sorduk. ÖSYM muhtemelen tüm soruları ve cevap anahtarını gün içerisinde yayımlayacaktır.  

Sınavda dikkat çeken ve adayların akıllarında kalan sorular arasında yer alan 'Atatürk'ün imzasının değiştirme sebebi nedir?' sorusunun yanıtı 'Soyadı Kanunu'dur. Gazi Mustafa Kamal , Soyadı Kanunundan sonra Atatürk ismini almış, ve imzalarında K. Atatürk'ü kullanmıştır. Türk harflarinin kabulünden , Soyadı kanununa kadar Gazi Mustafa Kemal imzasını kullanmıştır.