KPSS 2016/1 tercih kılavuzu ÖSYM tarafından açıklandı. KPSS Kamu Personel Seçme Sınavına giren adaylar, ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşılabilecekleri kılavuz ile tercihlerini bugünden itibaren 1 Temmuz'a kadar yapabilecek.
Kamu Personel Seçme Sınavına giren adaylar, ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşılabilecekleri kılavuz ile tercihlerini bugünden itibaren 1 Temmuz'a kadar yapabilecek.
Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) giren adaylar, tercihlerini 1 Temmuz'a kadar yapabilecek.
ÖSYM'nin internet sitesinde, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan tercih alınmasına ilişkin duyuru yayımlandı.
Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak.
KPSS 2016 tercihlerinde süre uzatılmayacak
Adaylar tercihlerini 22 Haziran-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebilecek.
İnternetten tercih gönderme işlemleri 1 Temmuz 2016'da saat 23.59'da sona erecek. Bu süre kesinlikle uzatılmayacak.
Yönetmelik gereği, KPSS-2014/2, 2015/1 ve 2015/2 yerleştirme işlemleri sonucu 2014-KPSS puanı ile herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, atamaları yapılsın ya da yapılmasın, 2014-KPSS puanları ile bu yerleştirme işlemi için tercih yapamayacak.
Adaylar, tercihlerini KPSS-2016/1 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, internet üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak.
KPSS'DE TERCİH YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Tercih yapılırken dikkat edilmesi gereken nokta; KPSS tercih ücreti... Bu konu gerçekten çok önemli. Yerleştirme ücretini yatırmayanlar tercihlerini yapamayacak. ÖSYM bu sene de tercih ücretini 15 lira olarak belirledi.
KPSS tercih ücretini bu bankalara yatırabilirsiniz;
T.C. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı
*Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir.
Eğer O Belge Yoksa Yerleştirme İptal
Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise şu; adayların yerleştirmeleri yapılsada, aday istenen belgelere sahip değilse, kurum tarafından ataması yapılamıyor.
Bu belgeler ise şunlardır;
Sürücü belgesi eğer tercihinizde bu belge aranıyor ise, yerleştirme süresi bitene kadar elinizde basılı kimlik şeklinde olması gerekir.
Mezuniyet diploması adayların ilişkili oldukları okullardan mezun olmuş olmaları gerekir.
Muhasebe sertifikası tercih kılavuzunda 6225 kodu şeklinde yer alıyor. Tercih ettiğiniz bölümde muhasebe belgesi isteniyor ise elinizde bu belgenin olması gerek.
Kaza-i rüşt kararı Mesleki-teknik okul bitirip 15 yaşından büyük ve 18 yaşından küçük olanlara mahkeme kararıyla verilir. Bu şekilde atamaları yapılabilir.
Bilgisayar işletmenliği sertifikası tercih kılavuzunda 6225 kodu şeklinde yer almakta. Eğer tercih ettiğiniz bölümde bilgisayar belgesi gerekiyorsa ve elinizde bu belge yoksa atamanız yapılmaz.
Yabancı dil belgesi tercihlerinde bu belge isteniyorsa adayın elinde bulunması gerekir.
*Eğer ki adayın tercih yaptığı bölümde bu belgelerden biri veya birkaçı isteniyor ve adayın elinde bu belgeler yoksa yerleştirmenin son gününe kadar belgeleri edinmeleri gerekiyor. Aksi takdirde atamaları yapılmış dahi olsa iptal edilir.
KPSS 2016-1’DE NE KADAR MEMUR ALINACAK?
2016-1 merkezi atamada 10 bin civarında memur alımı bekleniyor ancak belediyelerin alacağı sayı net olarak bilinmediği için sayıları şimdiden net olarak kestirmek zor. En kötü ihtimalle Sağlık Bakanlığı’na 6 bin civarında, diğer tüm kurumlarda 4 bin civarında bir personel alımı bekliyoruz.
KPSS KONTENJANLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?
Her sene olduğu gibi 15 Haziran’a kadar kadro sayıları açıklanmış olacaktır. En erken 10 Haziran veya hafta sonu 11-12 Haziran’da açıklanabilir. En kötü ihtimal de 13 Haziran’a kalır kadroların açıklanması. Belli bir tarihe kadar ÖSYM’ye kadro bildirimleri yapıldığı için DPB de her sene belli tarihlerde kontenjanları açıklamaktadır.
A Grubu Kadro Nedir?
Mesleklerle ilgili kadrolar A grubu kadrolardır.
A grubu kadrolar için kamu kurum ve kuruluşları, adayları, KPSS puanlarına göre tekrar sınava tabi tutabilirler. A grubu kadrolar şunlardır: Başbakanlık , bakanlıklar, bakanlıklara ait; müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlükler düzeyindeki bağlı ilgili kuruluşlar. Bu kuruluşların ortaklıklarında bulunan ve özel Yarışma sınavına tabi tutularak girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler. İl özel idareleri, belediyelerin teftiş kurulları.
A grubu Kadrolarda Yerleştirme Nasıl Yapılır?
A grubu kadrolarda merkezi yerleştirme yapılmaz. Daha sonra bir giriş sınavı daha yapılır. Bu giriş sınavı da yazılı ve sözlü guruplardan oluşur.