KPSS sınav yorumları

KPSS 2016 sınavı geçen hafta yapıldı. Bu hafta sonu da alan bilgisi sınavı ile devam edecek. Şimdi memurluk hayali kuran adaylar KPSS 2016 sınavı zor muydu kolay mıydı? Diye oldukça merak ediyor.

KPSS 2016 sınavları bu hafta yapılacak alan bilgisi sınavı ile devam ederken memur olma hayali kuran binlerce aday KPSS 2016 sınav soruları hakkında yorumlar yapmaya başladı. 

KPSS 2016 SINAV YORUMLARI

Özgür 23 

Gerçi bu sefer herkes aynı durumda. Millet normalde alabileceği puanın 5-6 puan altında alacak bu sefer mat ve Türkçe yüzünden. Şimdi önceden 85-86 ile bile atanmak zordu ama bu sefer herkes aynı durumda. Son tercihde 80'le atanmak mümkün olabilir belki? Sence

 

Özgür 

Bende aynı durumdayım. 74-75 netim var. Ama bu puanla 80 civarı geliyor yine de galiba bize. Ama 80 4. Tercihimizde bile bizim atanmamıza yeter mi işte onu bilemiyorum. Sence?

Necda 

Sınav kolaydı ama türkçe çok oyaladigi için matematiğe süre kalmadi

Edebiyatçı

Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum arkadaşlar ama inanın Türkçede çok zorlandım yani netlerimi söylesem gülersiniz herhalde yine de çok şükür demek lazım. Sonuçta çalıştık emek verdik takdir Allahın bu saatten sonra. Bir de netlerinizi yazmayın zaten herkesin canı burnunda. Kolay diyenleri anlamıyorum.sürekli tarih çok kolaydı diyorsunuz sonuçta tarih de bilgiye dayalıydı mutlaka standart sapma olan sorular olacaktır.

müberra55 

G.kültür kolaydi 2014 sınavina göre daha kolaydı. Ama türkçe çok oyaladi. Matematik zaten yapamadık. Allah hayirlisini versin.

gülsüm b. 

sorular kesinlikle çok çok kolaydı fakaaaaaat, türkçe hariç.. hiç bir şekilde öğrencinin sınav psikolojisi göz önüne alınmadan hazırlanmış türkçe sorularıydı.. matematik qerçekten çok kolaydı..tarih coqrafya ve qenel kültürde gerçekten hiç çalışmadan bile yapılabilirdi.m Ama şu bi qerçek ki zaman qerçekten yetmiyor. ve evet yetmedi.türkçeye nerdeyse 40 dk ayıranlardan biri de bnm 26 tanecik soruya. ona raqmen eve qelip cvp.lara baktıqımda hiç ummadıqım soruları yanlış yamakta cabası..süre kesinlikle uzaztılmalı.en azından 2.5 saat olmalı. cvp anahtarını komple doldurmak bile 15 dk.mızı alıo..

kopososo

Herseyi gectim sorulardan fenalaşanlara bir şeker bile koymamişlar :) Oturmaktan biyerlerimizin agridigi egitimemi yanayim yoksa zaman yetmicek diye tutuştugum gk gy yemi yanayim bilemedim.Biraraya gelseler kendilerinin bile yapamayacagi sormalari ne mantiksiz.Al bunca kisi kaldi boyle oldu mu sevindinizmi sevinın.ayriyetten sekerlerim bogaziniza dursun :D Emegimiz emanetleriymiş miş mis