KPSS 2016 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Binlerce memur adayı KPSS sınav sonuçlarını büyük bir heyecan ile bekliyor.

ÖSYM yaptığı son dakika açıklamasında ÖSYM sınav takviminde 9 Haziran tarihinde açıklanacağını duyurduğu KPSS sınavının 14 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacağını belirtti. KPSS, Kamu Kurumlarında görev alacak personeli belirlemek amacıyla yapılan bir dizi sınavın genel adıdır. 

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, Kamu Görevlilerine İlk Defa Atanacaklar için Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in 25 Ocak 2016 tarihli kararla yürürlüğe girmesi ile ÖSYM'nin sınav takvimine göre 9 Haziran 2016 olarak yer alan 2016-KPSS Lisans Sınavı sonuç açıklama tarihinin 14 Temmuz 2016 olarak değiştirilmesine karar verildiği ve sınav takvimindeki sonuç açıklama tarihinin bu doğrultuda güncellendiği bildirildi.

Öte yandan ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği yetkilileri, takvim güncellemesinin 2016 yılının ilk merkezi yerleştirmelerinde 2014 yılı KPSS sonuçlarının kullanılmasını ve 2016 yılının haziran ayı sonuna kadar mezun olacak adayların bu yerleştirme için tercih bildiriminde bulunmasını sağlamak amacıyla yönetim kurulu kararı ile alındığını bildirdi.

KPSS'DE TERCİH YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Tercih yapılırken dikkat edilmesi gereken nokta; KPSS tercih ücreti... Bu konu gerçekten çok önemli. Yerleştirme ücretini yatırmayanlar tercihlerini yapamayacak. ÖSYM bu sene de tercih ücretini 15 lira olarak belirledi.

KPSS tercih ücretini bu bankalara yatırabilirsiniz;

T.C. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı

T. Halk Bankası ATM ve İnternet bankacılığı Akbankın tüm şubeleri,
ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı 
Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
Tüm PTT İş Yerleri 

*Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir.