2016 KPSS ortaöğretim lise sınavı ne zaman hangi tarihte saat kaçta?

Milyonlarca memur adayının gireceği KPSS ortaöğretim sınavına az bir süre kaldı. ÖSYM'den yapılan resmi açıklamaya göre 2016 KPSS Ortaöğretim ve Lise sınavı 20 Kasım'da yapılacak. Adayın girdiği sınava dair sonuçlar, posta ile eve gönderilmeyecek. Sonuç internet sitesinden yayınlanacak.

KPSS 2016 ortaöğretim lise sınavı ne zaman adaylar bu sorunun yanıtını büyük bir merak içinde bekliyor. ÖSYM'den yapılan resmi açıklamaya göre 2016 KPSS Ortaöğretim ve Lise sınavı  20 Kasım'da yapılacak. ÖSYM, 20 Kasım 2016 tarihinde uygulanacak olan KPSS Ortaöğretim oturumunun başlama saatinin 10.00 olarak değiştirildiğini duyurdu. KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı), kamu kurumlarında görev alacak personeli belirlemek amacıyla yapılan bir dizi sınavın genel adıdır. 

2016 KPSS LİSE ORTAÖĞRETİM SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM'den yapılan resmi açıklamaya göre 2016 KPSS Ortaöğretim ve Lise sınavı  20 Kasım'da yapılacak. Adayın girdiği sınava dair sonuçlar, posta ile eve gönderilmeyecek. Sonuç internet sitesinden yayınlanacak.

ÖSYM, 20 Kasım 2016 tarihinde uygulanacak olan KPSS Ortaöğretim oturumunun başlama saatinin 10.00 olarak değiştirildiğini duyurdu. ÖSYM'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacak KPSS Ortaöğretim oturumunun 09.30 olarak belirlenen başlama saatinin, 10.00 olarak değiştirilmesine karar verildiği kaydedildi. Sınav esnasında uyulması gereken kurallara; (kopya çekme, cep telefonu ile sınava girme, elektronik eşya taşıma) riayet etmeyen adayın sınavı geçersiz olacaktır.

KPSS 2016 ORTAÖĞRETİM SINAVINA ÇOK AZ KALDI

Milyonlarca adayın gireceği KPSS ortaöğretim sınavına tam bir ay süre kaldı. Adaylar ders çalışmaya devam ediyor. 

*2016 KPSS Ortaöğretim Memur Adayları öncelikle bu zamana kadar gelmiş olmanın yorgunluğu ile asla son bir ayda çalışmaya bırakmamalı. Yarış son düzlükte kazanılır çünkü! Bu nedenle son bir ay, daha öncesinden çok daha önemli. Çalışma son hızla devam edilmeli. 

*Öncelikle bilinen konuları tekrar edip ego tatmin etmek yerine, bilinmeyen ve eksik konularda konu tekrar yapıp, testler çözülmeli. En iyi bildiğiniz konuları tekrar tekrar çalışarak boşa zaman kaybetmiş olursunuz. 

*Deneme sınavlarını çözmeyi bu dönemde sıklaştırın. Deneme sınavları KPSS'ye prova niteliği taşır ve gerçek anlamda sizi sınava hazırlar. Deneme sınavındaki yanlış sorularınızı ve konularını belirleyin. Yanlış soruları tam anlamıyla öğrenin ve eksik konularını 4-5 süre ile tekrar yapın. ve pekiştirmeye çalışın. 

*7-24 çalışmaktansa verimli çalışmak çok daha önemli. Bir gün 18 saat ders çalışıp 3 gün ders çalışmamak çok tehlikeli. Veya benzeri durumlar size bir verim katmaz. Aksine dengenizi bozar. Bunun yerine günde 4-5 saat verimli bir şekilde ders çalışmak çok daha verimli olacak. Uykunuzdan kısmadan her gün belirli saatlerde düzenli ve planlı çalışın. 

*Asla müzik ile çalışmayın. Bu odaklanmanızı azaltır ve beyninizi yavaşlatır. Müzik ile çok rahat çalışıyorum diyenler kendini kandırmasın uzmanlar bunun doğru olmadığını kanıtlamıştır. 

*Eski KPSS sorularına da bakmakta fayda var. Çünkü farklı sınavlarda aynı soruların çıkma ihtimali yüksek.

Adaylar 2016 KPSS Önlisans sınavının sonuçlarını bekliyor!

2016 KPSS önlisans sınavına giren adayların heyecanı dorukta! Sonuçları büyük heyecan ile bekliyorlar. 2016 KPSS önlisans sınavı 16 Ekim 2016 tarihinde pazar günü 9.30'da başlamıştı. Sınav 11.30'da sona erdi.  Sınav hakkında görüşler sınavın son derece zor olduğu yönünde. Sınavın son yılların en zor sınavı olduğunu düşünen adaylar bu konuda hem fikir olmuş durumda.  Bu zor sınavın sonuçlarından ek umutlu olmayan 2016 KPSS önlisans adayları heyecan ve stres içinde sonuçların açıklanacağı günü bekliyor. Sonuçların sınavdan iki hafta içinde açıklanması bekleniyor. 

Önceki senelerde KPSS sınavlarının sonuç açıklanma tarihlerine baktığımızda bir hafta içinde sonuçların açıklanacağı tahmin ediliyor. Sınav hakkında görüşlerinizi bizlerle paylaşabilir, sınava giren diğer adaylarla da bilgi alışverişi yapabilirsiniz. 

KPSS Nedir?

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı), kamu kurumlarında görev alacak personeli belirlemek amacıyla yapılan bir dizi sınavın genel adıdır. Bu sınavlar adayın mezun olduğu bölüm ve sınav sonrası atanacağı kadrolara göre temelde üçe ayrılır:

KPSS B

KPSS A
KPSS ÖĞRETMENLİK