Köyde eğitim seferberliği... Haydi kızlar okula

Muş Hasköy'de gönüllü öğretmenler, okulu bırakan ya da devamsızlık yapan kız çocuklarının eğitime kazandırılması için proje başlattı. Eylülden beri 24 kız çocuğu yeniden okula kazandırıldı.

Muş'un Hasköy İlçesi'nde Kadir Rezan Has Kız Yatılı Bölge Ortaokulu öğretmen ve idarecileri, bu yıl 'Kız çocuklarını okula kazandırma' projesi başlattı. Okulda görevli öğretmenlerden oluşturulan ekip, 'Cumhuriyet'in 100. yılında devamsız kız öğrenci kalmasın' mottosuyla başlattıkları çalışma kapsamında kayıt yaptırmayan ya da devamsızlık yapan çocukları tespit ediyor.

Daha sonra köy ve mahallelere giderek öğrencilerin ailelerini ziyaret eden öğretmenler, onları ikna ederek çocuklarını okula göndermelerini sağlamaya çalışıyor. Eylülden bu yana 20 kız çocuğunu okula kazandıran öğretmenler, son olarak gittikleri ilçeye 30 kilometre mesafedeki Yerkaya Köyü'nde 4 kız çocuğunun daha eğitimine devam etmesine öncülük etti.

'17 DEVAMSIZ ÖĞRENCİ KALDI'

Okul Müdürü Muhterem Özden, "Şimdiye kadar 24 kız öğrencimizi kazandırdık. 17 devamsız öğrencimiz kaldı. Yerkaya Köyü'nde 7 devamsız kız öğrencimiz vardı, 4'ünü ekiple okula kazandırdık. Öğrencilerimiz için fedakarlık yapıyoruz. İkna ekibimizle çok güzel çalışmalar yaptık" dedi. Okula kazandırılan 8. sınıf öğrencisi Sırma Öngan ise, "Muhabir olmak istiyorum" dedi.

'KIZ ÇOCUKLARI GELECEK DEMEK'

Edebiyat Öğretmeni Elif Aydın, "Çocuklarımız ulaşım ya da çeşitli nedenlerle okula gelemiyorlar. Çözüm üretiyoruz. Kız çocuğu demek ışık demek, gelecek demek" dedi. Resim Öğretmeni Serap Aydoğan ise, "Tek amacımız kız çocuklarını okula kazandırmak" dedi.