Kovid gemisi Sidney'de

Yeni Zelanda seyahati sırasında 4 bin 600 yolcusundan 800'ünde Kovid tespit edilen Majestic Princess adlı gemi, Avustralya'nın Sidney limanına demir attı.

Kovid-19 hastası yaklaşık 800 yolcuyu taşıyan bir gemi Avustralya'nın Sidney kentine demir arttı. Geminin bağlı olduğu Carnival Australia şirketi, 4 bin 600 yolcu ve mürettebatı ile Yeni Zelanda'dan 12 gün süren yolculuktan dönen Majestic Princess adlı gemideki yolcuların yaklaşık yüzde 20'sinin Kovid-19 semptomları gösterdiğini açıkladı. Test edilen yolcuların 800'ü pozitif çıktı. Söz konusu yolcuların seyahat süresince kabinlerinde izole edildiği öğrenildi. Şirket müdürü Marguerite Fitzgerald, 12 günlük yolculuğun yaklaşık yarısında çok sayıda vakanın tespit edilmeye başlandığını, tüm vakaların ya asemptomatik ya da hafif semptomlar olanlardan oluştuğunu söyledi.

KARAYA ÇIKTILAR

Avustralya kamu otoriteleri, geminin limana yanaşmasının ardından testi pozitif olan yolcuların karaya çıkmasına izin verdi. Fitzgerald, "Pozitif yolculara izolasyon sürelerini tamamlamaları için özel ulaşım ve konaklama için yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi. Ancak uzmanlar, Kovid kurallarının uygulanmaması nedeniyle tepkili.

1 AY AÇIKTA KARANTİNADA BEKLETMİŞLERDİ

Pandeminin ilk başladığı 2020'de Japonya'nın Yokohama Limanı'nda demirli İngiltere bandıralı yolcu gemisi Diamond Princess'te 10 yolcunun koronavirüs taşıdığı tespit edilmişti. Gemi, yaklaşık 3 bin 700 yolcu ve mürettebatıyla Yokohama Limanı'nda 1 ay karantinaya alınmıştı.