Koronavirüsten sonra taleplere yetişemiyorlar: Kilosu 8 bin TL

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde arı yetiştiriciliği yapan Tuncer Çalışkan, kilosu 7-8 bin TL olan arı sütüne yoğun ilgiden dolayı taleplere yetişemediklerini söyledi.

DHA

40 yıldır arı yetiştiriciliği yapan Tuncer Çalışkan, 100 kovanla babasından devraldığı arıcılığı 500 kovana çıkardı.

KORONAVİRÜSTEN SONRA TALEPLER ARTTI

Koronavirüs salgınından sonra artan arı sütü taleplerinie yetişememeye başlayan Çalışkan, yurt dışından da gelen taleplere cevpa vermeye çalıştığını söyledi.

"FİYATI 7-8 BİN TL CİVARI"

Arı sütü fiyatının pahalı olduğunu, özellikle sporcuların ve yaşlıların çok tükettiğini ifade eden Çalışkan, "Fiyatı üretimine göre değişiyor. Bizde fiyatı 7- 8 bin TL civarında. Toptan satış yaptığımız Arap müşterilerimiz var. Yıllık gelip alışveriş yapan sporcularımız var. İş insanlarımız yarım kilo, bir kilo alıyor aileleri için. Halkımız bilinçlendi, bağışıklık güçlendirdiği için destekleyici oluyor. Taleplere yetişmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"KANSER TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ BİR ROLÜ VAR"

Özellikle koronavirüs sürecinde satışlarının çoğaldığını da kaydeden Çalışkan, "Koronavirüs de satışı artırdı bu dönemde. Bize sokağa çıkma serbest olduğu için biz çalışmalarımıza devam ettik. Dışarı çıkamayanların adreslerine ürünlerini teslim ettik. Bal, polen, arı sütü, propolis karışımı yapıyoruz. Propolis de çok önemli biliyorsunuz. Onun da kanserden koruyucu etkisi ve kanser tedavisinde önemli bir rolü var" diye konuştu.