Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugün mü? Bilim Kurulu toplantısı saat kaçta?

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Koronavirüs Bilim Kurulu dün toplanacaktı. Ancak Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının bugüne (24 Aralık) ertelendiği duyuruldu. Toplantıda mutasyona uğrayan virüs ile ilgili detaylar masaya yatırılacak.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının gündeminde mutasyona uğrayan koronavirüs olacak. Bakan Koca geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada "Kısıtlamalar ve tedbirlere uyum sayesinde vaka sayılarımız düşüyor. Buna rağmen virüsün bulaşma yolları değişmeye başladı. Ev içi bulaşma oranları %85'e kadar yükseldi." ifadelerini kullandı. Peki, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı saat kaçta? Fahrettin Koca ne zaman açıklama yapacak?

BİLİM KURULU TOPLANTISI ERTELENDİ

Koronavirüs Bilim Kurulu, dün saat 17.00'de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacaktı. Ancak  Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugüne (24 Aralık) ertelendi.

Bakan Koca'nın yarın toplantı sonrası saat 19:00'da açıklama yapması bekleniyor.

BAKAN FAHRETTİN KOCA AÇIKLAMALARI

Kısıtlamalar ve tedbirlere uyum sayesinde vaka sayılarımız düşüyor. Buna rağmen virüsün bulaşma yolları değişmeye başladı. Ev içi bulaşma oranları %85'e kadar yükseldi. Tedbir, tehdit neredeyse oraya odaklanmalı. Ev içi bulaşmalara karşı tedbirli olalım.

RNA virüslerinde mutasyon beklenen bir durumdur. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz salgının başından beri ülkemizde görülen tüm virüs suşlarında gen mutasyonunu düzenli olarak taramaktadır. Eylül ayından beri ülkemizde görülen suşların incelenmesi kısa sürede neticelenecektir.

İngiltere’de tespit edilen koronavirüs mutasyonu üzerine 20 Aralık gecesi İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika’dan ülkemize uçuşların askıya alındığını ve o an itibariyle havada olan yolcular için de tedbirlerimizi duyurmuştuk.

Önceki gece bu ülkelerden ülkemize giriş yapan 335 yolcu sağlık kontrolünden geçirilmiş ve PCR testi yapılmıştır. Yolculara 1. ve 7. Günü PCR örnekleri alınmaktadır. Testleri negatif çıksa bile tüm yolcular izolasyona alınmıştır.

14 Aralık’tan itibaren İngiltere’den gelen tüm yolcuların tespiti yapılmıştır. 4.603 yolcunun bilgileri siteme aktarılarak ikametleri ve kaldığı otellerinde izolasyona alınmışlardır. Bu yolcularımızın Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda PCR testleri yapılmaktadır.