Kopya ilanlarla sazan sarmalı!

İnternetteki ilanları kopyalayıp daha düşük fiyat koyan çete, tuzağa düşürdüğü alıcıyla satıcıyı buluşturup parayı aldı. 13 kişiden 3 milyon TL çarpan şebeke, siber polislerce çökertildi.

SONER KAN

Adana Emniyeti'ne bağlı sanal devriye ekipleri, e-ticaret sitesinde kiralık ev, satılık otomobil ve elektronik eşya gibi bazı ilanların fiyatlarının anormal derecede düşük olmasından şüphelendi. Soruşturma aşamasında polise başvuran bazı mağdurlar, fiyatı düşük diye cazip buldukları ürünü almak isterken dolandırıldıklarını anlattı. Teknik takip ve analizler sonucu liderliğini A.G.'nin yaptığı 8 kişilik çete çökertildi. Şebekenin sitelerdeki araba veya ev fotoğraflarını indirip birebir aynı bilgilerle daha düşük fiyattan ilan oluşturduğu saptandı. Çete üyelerinin ikinci aşamada birbirlerinden habersiz olan alıcı ile satıcıyı buluşturup her ikisini de dolandırdığı tespit edildi.

ALICIYA DA SATICIYA DA AYNI YALAN

Elebaşı A.G.'nin otomobilini 580 liraya satmak isteyen S.S.'nin ilanını kopyaladığı, düşük fiyatlı ilanı görerek iletişime geçen F.K.'yi "Araç kuzenime ait, ben sadece aracılık yapıyorum" diyerek kandırdığı belirlendi. A.G.'nin satıcıya da "Araç kuzenime ait, ben aracılık yapıyorum" diye yalan söylediği; aracın devri sonrası alıcının parayı kendi hesabına yatırmasını sağladığı, satıcıya da sahte dekont göndererek ikna ettiği öğrenildi. Aynı yöntemle 13 kişiden 3 milyon lira çarptığı belirlenen şebekenin lideri A.G. ile en yakın adamı tutuklandı; diğer 6 şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı.