Kopya anahtarla sinsi soygun!

İş arkadaşlarının çantasından anahtarlarını alıp kopyalayan S.A., iki ayrı eve girdi; 1.2 milyon TL'lik altın çaldı. Zanlının daha önce ‘altın günü' bahanesiyle gittiği evlerde ziynet eşyalarının yerini tespit ettiği öğrendi.

İHA

Denizli Pamukkale'de filmleri aratmayan hırsızlık olayı aydınlatıldı. İlk olay 2 Ekim'de yaşandı. Mehmet K.'nın 10 yıllık birikimi olan 700 bin liralık ziynet eşyası evinden çalındı; ancak hırsız geride bir iz bırakmadı. Mehmet K. ile aynı mahallede oturan bir iş arkadaşının daha evine giren hırsız, 500 bin lira değerindeki altıları alarak kayıplara karıştı. Jandarma titiz bir çalışma yürüttü; şüphelinin mağdurlarla aynı işyerinde çalışan S.A. olduğunu belirledi.

Gözaltına alınan S.A.'nın planı dedektifleri bile şaşırttı. İddiaya göre sinsi kadın önce arkadaşlarını 'altın günü' bahanesiyle evine çağırdı, sonra kendi altınlarını gösterdi; iadeyi ziyarete gittiği evlerde de altınlara bakıp yer tespiti yaptı.

MESAİ ARASI HIRSIZLIK

S.A. planının ikinci aşamasında yanında çalıştığı arkadaşlarının çantasından habersizce aldığı ev anahtarlarını kopyalattı; aynı gün geri bıraktı. Uygun zamanı kollayan hırsız, işyerinden birkaç saat izin alıp arkadaşlarının evine girdi; kapıları zorlamadığı ve evleri daha önceden bildiği için de geride iz bırakmadı.

ZARARI KARŞILADI, SERBEST BIRAKILDI

Çalıntı 1.2 milyonluk altının bir bölümünü S.A.'nın evinde bulundu. Adliyeye sevk edilen sinsi hırsız, mağdurların zararlarını karşılaması nedeniyle adli kontrolle serbest bırakıldı.