Köpekten kaçarken kamyon ezdi

Başıboş köpeklerin saldırdığı küçük Mahra Pelin Pınar, kaçarken yola fırladı. Hızla gelen kamyonun altında kalan ve sağ bacağı parçalanan çocuğun hayati tehlikesi sürüyor.

Antalya Serik'te önceki gün kaldırımda yürüyen Mahra Pelin Pınar'a (10), yol kenarındaki arazide dolaşan başıboş köpekler saldırdı. Kaçmak için yola çıkan küçük kıza, kamyon çarptı. Mahra'nın sağ ayağı kamyonun ön tekeri altında kalarak ağır şekilde yaralandı. 3.5 saatlik ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan çocuğun hayati tehlikesi sürerken, kamyon şoförü İrfan Yayla gözaltına alındı. Mahra'nın parçalanan sağ bacağının kesilip kesilmeyeceğinin 72 saat sonra belli olacağını söyleyen baba Murat Pınar, şöyle konuştu: "Kamyon fren yapınca kızım altında sürüklenmiş. Sağ bacağı yok denecek durumda. Köpek ısırsa kamyonun ezmesinden daha iyiydi. Belki bu hale gelmezdi, etrafta insanlar vardı, koşup kurtarırlardı. Ben çocuklarım zarar görmesin diye antibiyotik bile içirmezdim. Şoförden şikâyetçi olduk ama onun da yapacağı bir şey yok."

Daha önce de saldırdılar

Yoğun bakımda tedavisi süren küçük kızın babası Pınar, olayda ihmaller zinciri olduğunu belirtti. Olayın yaşandığı bölgede son 1 aydır 4-5 başıboş köpeğin çete gibi dolaştığını söyleyen Pınar, "Kızımı daha önce de kovaladılar. İnsanlar sokakta yürümeye korkuyor. Sabah evden çıkarken aynı köpekler hâlâ oradaydı. Belediye üstüne düşeni yapsın, köpekleri toplasın" dedi.