Köpek dostu Ömer şimdi ağır yaralı

Köpekleri elleriyle besliyormuş. Okula giderken 8 başıboş köpeğin saldırısı sonucu ölümden dönen Ömer Efe K.'ya 80 dikiş atıldı. Tedavisi süren çocuğun sokak hayvanlarıyla ilgili okul projesinde görev aldığı ortaya çıktı.

DHA

NESLİHAN KESKİN

Bursa Osmangazi'de 8 Nisan'da 4'üncü sınıf öğrencisi Ömer Efe K., babaannesi Hanife Yakıcı ile birlikte Gündoğdu İlkokulu'na gitmek için evden çıktı. Küçük çocuk bir süre sonra babaannesine okula yalnız başına gidebileceğini söyledi. Yaşlı kadın da eve dönmek için torununun yanından ayrıldı. Ömer Efe saniyeler sonra başıboş gezen 8 köpeğin saldırısına uğradı. Torununun çığlıkları duyan babaanne ile çevredekiler yardıma koştu ancak köpekleri uzaklaştırmayı başaramadı. Bu sırada yoldan geçen motosikletli, köpeklerin arasına girip çocuğun kurtulmasını sağladı. Kaldırıldığı hastanede 2 saat süren ameliyata alınan Ömer Efe'nin vücuduna 80 dikiş atıldı. Sağlık durumu iyiye giden çocuğun geçen yıl okul projesinde sokak hayvanları için görev aldığı ortaya çıktı.

MAMA YAPIP DAĞITIYORDU

Ömer Efe K.nin, projesi kapsamında 'Hiçbir Canlı Aç Uyumasın Diye Bir İyilik Başlat' sloganıyla sokak hayvanları için annesi ile birlikte evde özel olarak mama pişirip sokak sokak dolaşarak dağıttığı öğrenildi. Ailece sokak hayvanlarını koruduklarını belirten anne Fatma Elikesik, oğlunun başına gelenlerden sonra başıboş köpeklere karşı önlem alınmasını istedi.

Vücudunda 30'dan fazla ısırığa bağlı derin yara oluşan Ömer Efe K.'nın bacaklarında kırıklar ve kas yırtılmaları olduğu öğrenildi.

Ömer Efe K.'nın bir sokak köpeğiyle çekildiği fotoğraf proje afişinde kullanılmıştı.

TİLBE'DEN HAKARETE ŞİKAYET! 'SOKAK HAYVANLARI İNSANLARI YİYOR!'

Şarkıcı Yıldız Tilbe, 12 Mart'ta sosyal medya hesabından sokak köpekleriyle ilgili, "Saldıran köpek gruplarına bulundukları bölgenin halkı zehirli et versin, hepsi gebersin" ifadesini kullandı. Bu paylaşımının çarptırılarak başka yöne çekildiğini belirten Yıldız Tilbe, kendisine hakaret ve tehdit içerikli açıklamalar yaptıkları iddiasıyla sunucular Seren Serengil, Bircan Bali ve Arto'dan şikâyetçi oldu. Suç duyurusunda bulunan ünlü şarkıcı, dün ifade vermek için avukatıyla birlikte geldiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda şöyle konuştu: "Sadece köpeklerin insanların yediğini söyledim. İnsan parçalayan köpekleri ortadan kaldırın dediğim için çok hakaret ettiler. Bu suç ise buyurun, gidiyorum. Alsınlar beni içeri."