Kontrollü normalleşme nedir? Normalleşme ne zaman ve nasıl başlayacak?

Kontrollü normalleşme gündemde yoğun olarak araştırılan konular arasında yerini aldı. Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı video mesajda, İslam aleminin ve Türk milletinin Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Başkan Erdoğan, normalleşme süreci hakkında da açıklama yaptı. Peki, kontrollü normalleşme nedir? Normalleşme ne zaman ve nasıl başlayacak?

Tam kapanma sonrası normalleşmenin ne zaman ve nasıl başlayacağı merak ediliyordu. Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı video mesajda, İslam aleminin ve Türk milletinin Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Başkan Erdoğan, normalleşmeye ilişkin de açıklamada bulundu. Peki, kontrollü normalleşme nedir? Normalleşme ne zaman ve nasıl başlayacak?

KONTROLLÜ NORMALLEŞME NEDİR?

Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve salgının seyrinde yaşanan gelişmeler göz önüne alındığında 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00'ten 1 Haziran 2021 Salı günü saat 05.00'e kadar uygulanacak olan kademeli normalleşme döneminde aşağıdaki tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiği değerlendirilmiştir.

BAŞKAN ERDOĞAN AÇIKLAMALARI

İnşallah, salgını kontrol altına almış olarak bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz.

Aşı başta olmak üzere salgın tehdidine karşı gereken her yöntemi kullanacağız. Bunun zorlu ama arkası aydınlık bir imtihan olduğu bilinciyle hareket ediyoruz.

Bölgemizde yaşanan hemen her hadisenin gerisinde Türkiye'yi kazanımlarından mahrum bırakma hedeflerinden uzaklaştırma niyeti olduğu inkar edilemez bir gerçek.

Ülkemize kinlerini kusanlar ve gönüllü figüranlarını milletimizin irfanına havale ediyoruz. Salgını bile bu gayeyle istismar edenlere meydanı bırakmayacağız.