‘Kök'lerinde hayat buldu

Kök hücre nakli ile hayata tutunan 2 yaşındaki Çağatay Dramalı, Yunan bağışçısıyla Atina'da buluştu. Çağatay'ın büyük dedelerinin nüfus mübadelesiyle bir asır önce Drama'dan göç ettiği ortaya çıktı.

Akşam Gazetesi

Bağışıklık sistemi hastalığı nedeniyle kök hücre nakli olması gereken 2 yaşındaki Çağatay Dramalı'ya Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Akraba Dışı Doku Bankası (TRAN) aracılığıyla Yunanistan'da uygun döner bulundu. Gönüllünün kök hücreleriyle yaşama dönen ve şimdi 4 yaşında olan Dramalı, bağışçısı Aleksandros Apostoludas ile Atina'da bir araya geldi.

YUNANİSTAN'LA BAĞIMIZ VAR

Çağatay'ın babası Cihan Dramalı, dedelerinin Türkiye ile Yunanistan arasında yapılan nüfus mübadelesi ile bir asır önce Drama'dan göç ettiğini belirtti. Dramalı, "Dedemin annesi gemiyle Bandırma'ya geldiğinde, gemiden iner inmez dedemi dünyaya getiriyor. Soyadımız da bu nedenle Dramalı, Yunanistan ile bağımız var. Bağışçımız artık kardeşimiz" dedi.

Apostoludas, başka birisi için ilk kez 2010'da kan örneği verdiğini belirterek, "Bu ufaklığa bağış yapabileceğime dair mutlu haberi ilk kan örneği vermemden 8,5 yıl sonra aldım" dedi.

ORGANLARI ÜÇ KİŞİYE UMUT OLDU

Samsun'da yaşayan Hamide Tuncel (41), tedavi için gittiği Samsun Ruh Sağlığı Hastanesi'nde kalp krizi geçirdi. Tuncel, yapılan müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşince ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Karaciğer Erzurum'a, 2 kornera ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.