Klavye tetikçisi

Klavye tetikçisi yine gözaltında. İzmir'de itibar sahibi kişilere yönelik sosyal medyadan iftara atarak, şantaj yapan H.G. gözaltına alındı. Kadının, benzer suçlardan 50 sabıka kaydı olduğu ortaya çıktı.

İzmir Menderes'te yaşayan H.G.'nin (40), doktor. hemşire, gazeteci, polis, turizmci gibi çok sayıda insanı sosyal medyadan taciz ettiği ortaya çıktı. Birden fazla GSM hattı da kullandığı belirlenen H.G., şikayetler üzerine Konak'ta gözaltına alındı. H.G'nin kullandığı telefonlara ve dijital materyallere de incelenmek üzere el konuldu. Şüphelinin daha önceden de bu sebeple çok sayıda mahkeme tarafından cezalandırıldığı, 'huzur ve sükunu bozmak, hakaret, tehdit, konut dokunulmazlığını ihlal' gibi suçlardan 50 sabıka kaydının bulunduğu öğrenildi.

+18 SİTELERDE PAYLAŞMIŞ

Şüphelinin, bazı kadınların adlarına da hesaplar açtığı, ahlaksız teklif yazılarının olduğu hesapları eskort sitelerine etiketlediği belirlendi. Bu hesaplarda hedefindeki itibarlı kadının adres ve telefonlarını da paylaşan şüphelinin, paylaşımlarında devlet büyüklerini etiketlediği belirtildi.

Sosyal medyadan H.G.'nin yaptıklarını yazan mağdur, bir yıl önceki paylaşımında 14 aydır ailece bu kadından kurtulmaya çalıştıklarını yazdı.

H.G.'nin şantaj yaptığı bir kişi, iki yıldır tüm ailesinin mağdur olduğunu belirtti.

Başka bir mağdur, "Karımı boşamam gerektiğini, 140 bin TL istediğini anlat" diyerek isyan etti.