Kızını HDP'den istedi

''Kızımı almadan HDP'nin kapısından kalkmam'' Mehmet Laçin, terör örgütü PKK tarafından 11 yıl önce kaçırılan kızı için İzmir'den Ankara'ya yürüdü.

AA-DHA

PKK terör örgütü tarafından 11 yıl öne kaçırılan kızı Gamze için İzmir'den Ankara'ya yürüyen Mehmet Laçin'in son durağı HDP Genel Merkezi'nin önü oldu. Dün sabah genel merkez önünde açıklama yapmak isteyen Laçin, HDP milletvekilleri ve partililerin tepkisiyle karşılaştı. HDP'lilerin sözlü sataşmalarına Laçin, şöyle yanıt verdi: "Sizinki Kürt davası değil, cep doldurma davası. Evladımı almadan kapınızdan kalkmam. Kızımı kurtarmak için 745 gündür nöbetteyim. Gamze, HDP'liler babanı linç etmeye kalkıyorlar ama ben seni bu zalimlerin elinden kurtaracağım, başka yolu yok. HDP milletvekilleri, size sesleniyorum, hani evlatlarınız nerede? Avrupa'da değil mi? Benim evladımı niye kalkan olarak kullanıyorsunuz?"

BABADAN SUÇ DUYURUSU: OĞLUMU PKK KAÇIRDI

Terör örgütü PKK tarafından oğlu İbrahim Sönmez'in (19) dört gün önce zorla kaçırılıp dağa götürüldüğünü iddia eden Faik Sönmez, suç duyurusunda bulundu. Sönmez'in kayıp başvurusu üzerine savcılık soruşturma başlattı. Savcılık, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne müzekkere yazarak konunun araştırılmasını istedi. Sönmez, önceki gün de Beyoğlu'ndaki HDP İstanbul İl Başkanlığı önüne giderek tepki göstermişti.