Kızını götürdü eşi perişan! Belaruslu geline diplomatik kaçırma

‘Belaruslu gelin'den diplomatik kaçış. Osman Avcı'nın Belaruslu eşi Anastasia Bukh, şiddet iddiasıyla başkonsolosluktan yardım istedi. Bu sayede kızını ülkesine kaçırdı. Avcı ise kızının iadesini talep ediyor.

SONER KAN

Osman Avcı (36), 2019'da Alanya'da tanıştığı Belaruslu Anastasia Bukh (24) ile evlendi. Çiftin bu evlilikten Alya isimli kızları dünyaya geldi. Çift, Osman Avcı'nın işi gereği geçen sene Adana'ya yerleşti. Avcı çifti, mutlu bir evlilik sürerken genç kadın, geçen 6 Ekim'de eşi işteyken kızını yanına alıp Belarus'a gitti. Avcı ise bunun üzerine şikayetçi oldu ve eşini araştırmaya başladı. Eşinin Facebook'taki 'Türkiye'deki Belaruslular' grubuna katıldığını, ardından da oradan kendisinin şiddet gördüğünü yazıp yardım talep ettiğini tespit etti. Talep üzerineyse Belarus İstanbul Başkonsolosu Aleksei Shved, Anastasia Bukh'a yardım ederek 1.5 yaşındaki kızıyla Belarus'a gitmesini sağladı.

'ÇOCUĞUMU GETİRSİN'

Eşinin kendisini her yerden engellediğini belirten Avcı, şunları söyledi: "Gerekli yerlere başvurularımızı yaptık. Çocuğun iadesinde bulundum. Olay günü kızımı erkenden uyutacağını söyledi, şüphelendim. Attığı ses kaydında uçak motoru sesi geliyordu, o an anladım kaçtığını. Mutlu bir evliliğimiz vardı. Geçen gün engeli kaldırıp aradı ve para istedi. Buraya gelmelerini söyledim. Yine engelledi."

'KIZIM ORADA TÜRK OLDUĞUNU UNUTACAK'

Kızının sesini aylardır duymadığını anlatan Avcı, "Kızım yeni yeni yürümeye başlamıştı. İade süreci nedeniyle evimi bile değiştiremiyorum. Bir an önce kızıma kavuşmak istiyorum. Kızıma orada Türk olduğu unutturulmaya çalışılıyor" dedi.