Yasakta cenaze izni nereden alınır? Kısıtlamada cenaze izni nasıl alınır?

Kısıtlamada cenaze izninin nasıl ve nereden alınacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede cenaze sahibi vatandaşların mağdur olmalarının önüne geçilmesi amaçlandığı belirtildi. Peki, kısıtlamada cenaze izni nasıl alınır? Yasakta cenaze izni nereden alınır?

Kısıtlamada cenaze izni konusu, cenazesi olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Daha önce e-Devlet'te İçişleri Bakanlığı hizmetleri arasında yer alan e-Başvuru sistemi içinden yapılabilen "Seyahat İzin Başvuruları" da doğrudan erişilebilir hale getirildi. Peki, kısıtlamada cenaze izni nasıl alınır?

KISITLAMADA CENAZE İZNİ NASIL ALINIR?

Cenaze sahibi vatandaşların mağdur olmalarının önüne geçilmesi amacıyla elektronik ortamda "cenaze izin hizmeti"ne de seyahat izni başvurusundan ayrı ulaşılabilecek.

Ayrıca cenaze izni için başvuru sırasında vatandaşların elektronik ortamda "ölüm belgesi" yüklemesi uygulamasından da vazgeçildi.

Başvuru konusunun doğruluğu, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasındaki sistem entegrasyonlarıyla teyit edilecek.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMASI

"Cenaze sahibi vatandaşların mağdur olmalarının önüne geçilmesi amacıyla Cenaze İzin Hizmeti seyahat izni başvurusundan ayrı olarak doğrudan erişilebilir hale getirildi. Ayrıca cenaze izni için başvuru esnasında vatandaşların elektronik ortamda Ölüm Belgesi yüklemesi uygulamasından da vazgeçildi. Başvuru konusunun doğruluğu, Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığı arasındaki sistem entegrasyonları ile teyit edilecek."