Gelinim Mutfakta kış türlüsü, kubbe pilavı tarifi! Kubbe pilavı ve kış türlüsü nasıl yapılır?

Kış türlüsü ve kubbe pilavı ekranların en çok izlenen programında seyirci karşına çıkıyor. Kanal D'de yayınlanan yarışma programında bugün gelinler yine marifetlerini sergileyecek. Puanlamayı da kayınvalideler üstlenecek. Peki, Kış türlüsü ve kubbe pilavı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kış türlüsü, kubbe pilavı tarifi!

Kış türlüsü ve kubbe pilavı bugün Gelinim Mutfakta'da yayınlanan yemek tariflerinden oldu. Haftanın sonuna doğru yaklaşırken gelinler hünerlerini sergileyerek çeyrek altına ulaşmak istiyor. Kıyasıya rekabetin yaşandığı yarışma programında bir isim haftanın finalinde birinci oluyor. Kış türlüsü ve kubbe pilavı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta kış türlüsü, kubbe pilavı tarifi!

KIŞ TÜRLÜSÜ VE MALZEMELERİ

Zeytinyağı

700 gr. kuzu kuşbaşı

20 adet arpacık soğan

6 diş sarımsak

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı biber salçası

2 adet defne yaprağı

5 su bardağı su

2 dal pırasa

1 adet kereviz

2 – 3 adet yeşil köy biberi

2 adet havuç

3 adet patates

2 dal biberiye

Tuz

Karabiber

KIŞ TÜRLÜSÜ NASIL YAPILIR?

Tencereniz ısınınca içerisine etleri koyun ve hafif kavurun.

Tuz ekleyip karıştırın ve soğanları ilave edip soteleyin.

Sarımsak, domates salçası ve biber salçasını ekleyip bir tur karıştırın.

Ardından 4 su bardağı su ekleyin ve karıştırıp kapağını kapatın.

Bütün sebzelerinizi irice doğrayın.

Etlerinizin pişmesine yakın doğradığınız sebzeleri, etlerinizin içerisine ekleyin ve bir tur karıştırın.

Tuz, karabiber ve biberiyeleri bütün olacak şekilde ve 1 su bardağı su ekleyip kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın.

Sıcak servis edin.

KUBBE PİLAVI MALZEMELERİ

1000 gr patlıcan

yarım kilo ya yakın et

1,5 büyük bardak pirinç

0,5 fincan çam fıstığı

kaşığı tuz

kırmızı biber, tarçın ve safran

4 büyük bardak su

yağ

KUBBE PİLAVI NASIL YAPILIR?

Eti suda bir taşım kaynatıp o suyu döküp yeni su ekleyerek iyice pişiriyoruz. Patlıcanları bütün olarak ince ince kesip uzun olarak kızartıyoruz. Pişen eti suyundan ayırıp tencereye alt kısma patlıcanları diziyoruz tencere görülmeyecek şekilde. Orta kısma eti, sonra yıkanmış pirinçleri ekleyip et suyunu ekleyip patlıcanları ile kapatıp pişiriyoruz.