Kış lastiği ne zaman takılır? Kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak? İşte detaylar!

Kış lastiği uygulaması hakkında yoğun araştırmalar yapılıyor. Milyonlarca araç sahibi araştırmalarında Kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak? Kış lastiği ne zaman takılır? sorularının yanıtını araştırıyor. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği takması zorunludur. Haberimizin içerisinden detaylara ulaşabilirsiniz.

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği takması gerekmektedir. Araçların ulaşımı aksatması ve vatandaşların mağdur olmaması adına bu uygulanmaktadır. Konuya dair detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar Kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak? Kış lastiği ne zaman takılır? gibi soruların cevaplarını araştırmaya başladı.

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kış lastiği uygulaması, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanmaya başlayacak.

KIŞ LASTİĞİ NE ZAMAN TAKILIR?

Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu bulunuyor.

HANGİ ARAÇLARIN KIŞ LASTİĞİ TAKMASI ZORUNLUDUR?

Resmi Gazete'de kış lastiği zorunluluğuna yönelik verilen bilgilere göre, Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin kış lastiği olması zorunludur.