Kış lastiği uygulaması zorunlu mu, ne zaman takılacak? Kış lastiği fiyatları ne kadar?

Kış lastiği uygulaması hakkında detaylar merak konusu oluyor. Kış aylarının yavaş yavaş yaklaşması ile berber Kış lastiği uygulaması zorunlu mu, ne zaman takılacak? Kış lastiği fiyatları ne kadar? gibi sorular gündeme geliyor. Haberimizin içerisinden konuya dair detaylara ulaşabilirsiniz.

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği takması gerekmektedir. Ulaşımın aksamaması ve mağduriyet yaşanmaması adına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, Karayolları Trafik Kanunu uygulamasını faaliyet sunmuştur. Peki, Kış lastiği uygulaması zorunlu mu, ne zaman takılacak? Kış lastiği fiyatları ne kadar?

KIŞ LASTİĞİ NE ZAMAN TAKILACAK?

Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu bulunuyor.

Kış lastiği uygulaması, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanmaya başlayacak.

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI ZORUNLU MU?

Resmi Gazete'de kış lastiği zorunluluğuna yönelik verilen bilgilere göre, Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin kış lastiği olması zorunludur.