İstanbul ve çevresinde sıcaklıkların 12 derece birden düşmesi bekleniyor

Meteoroloji'den gelen son dakika hava durumu tahminlerine göre, İstanbul'a ve Marmara'nın tamamına hafta sonu kış geri geliyor. Sıcaklıkların 12 derece birden düşmesi beklenirken, kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı dikkatli olunması yönünde de uyarılar yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şubat ayında yazdan kalma günlerin hafta sonu sona ereceğini bildirdi. Ani şekilde düşecek olan sıcaklıklarla birlikte, kar yağışı ve fırtına da bekleniyor. Yurt genelinde büyük oranda etkili olacak soğuk havanın kar yağışını da beraberinde getireceği tahmin ediliyor.

İstanbul'a kar yağacak mı? Meteoroloji Uzmanı açıkladı

9 Şubat tarihli hava durumu tahminlerine göre ise hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmazken, kuvvetli lodosa karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

Rüzgarın; güneyli yönlerden Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

SU BASKINLARINA DİKKAT

Kar erimesi nedeniyle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda su baskını ve dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

9 ŞUBAT SALI HAVA DURUMU

İstanbul: Çok bulutlu, 17 derece

Ankara: Parçalı Bulutlu, 17 derece

İzmir: Az bulutlu, 19 derece

Trabzon: Çok bulutlu, 20 derece

Antalya: Az bulutlu, 17 derece