Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yıllardır kırmızı et konusunda devam eden sorunları aşabilmek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 7 bölgede üreticilerle bir araya geldiğini ve sorunun kaynağına inildiğini belirtti.
Bakanlığın, sektörün tüm paydaşlarıyla yakından ilgilendiğini ve herkesi dinlediğini, bu aşamada Et ve Süt Kurumu'nun da devreye girdiğini ifade eden Tunç, "Hayvanımı kestirecek yer bulamıyorum' diyen üreticiye, 'satacak et bulamıyorum' diyen kasaba ve sanayiciye Et ve Süt Kurumu kapılarını açtı. Üreticiye 23,30 kuruştan istediği kadar hayvanı kestirme garantisi verildi, kasap ve sanayiciye de 23,30 kuruştan istedikleri kadar et satışı yapılabileceği söylendi." dedi.
"Yıllardır istediğimiz buydu"
"Uygulamalardan üreticiler olarak çok memnunuz"
"İnşallah Türkiye'de bir daha kırmızı et fiyatlarında polemik yaşanmaz. Et ve Süt Kurumu üreticiyle 8 ay sonrasına kadar sözleşme yapabiliyor. Fiyatların yükselmesi durumunda fiyat farkı ödüyor. Eğer fiyatlar sözleşmede belirtilen rakamın altına düşerse sözleşmede belirtilen fiyatlardan kesim yapma garantisi veriyor. Bu sayede ne üretici zarar ediyor ne de piyasaların dengesini bozulmuş oluyor. Bakanlığın uygulamalarından üreticiler olarak çok memnunuz." değerlendirmesini yaptı.
AA