Kırkpınar Başpehlivan ödülü nedir, ne kadar? Kırkpınar Başpehlivanı kim oldu, kazanan isim belli mi?

660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde son gün müsabakaları da sona erdi. Deste ve küçük orta boylarındaki güreşlerle başlayan organizasyonun üçüncü gününde pehlivanlar, Kırkpınar'da final için mücadele veriyorlar. Kırkpınar Başpehlivanı kim oldu, kazanan isim belli mi? Kırkpınar Başpehlivan ödülü nedir, ne kadar? gibi soruların yanıtları ise tüm vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finaline dair merak edilenlerin tümünü sizler için derledik...

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde çeyrek final müsabakaları tamamlanırken, İsmail Koç, Orhan Okulu, Ali Gürbüz ve Faruk Akkoyun yarı finale çıkan isimler oldu. Başpehlivanların çektikleri kura sonucu çeyrek final eşleşmeleri, Şaban Yılmaz-Faruk Akkoyun, Osman Aynur-Orhan Okulu, Ali Gürbüz-Serhat Gökmen, İsmail Koç-Yıldıray Akın şeklinde oldu. Başpehlivanlar birbirlerine başarı dileyip güreşe başladılar. Peki, Kırkpınar Başpehlivanı kim oldu, kazanan isim belli mi? Kırkpınar Başpehlivan ödülü nedir, ne kadar? İşte tüm merak edilenler..

KIRKPINAR BAŞPEHLİVANI KİM OLDU?

Kırkpınar'da başpehlivan Ali Gürbüz oldu. 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı, finalde rakibi İsmail Koç'u yenen Ali Gürbüz maçı kazanan isim oldu.

Erkan Ertan, Özkan Yılmaz, Recep Kara, Yıldıray Akın, Faruk Akkoyun'u yenen İsmail Koç ile Osman Özgün, Tanju Gemici, Ertuğrul Dağdeviren, Serhat Gökmen ve Orhan Okulu'yu mağlup eden Ali Gürbüz, final için çayıra tezahüratlar eşliğinde çıktı.

2011, 2012 ve 2019 Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz ile rakibi Edirne Trakya Birlik pehlivanı İsmail Koç, final öncesi yağlanıp, peşrevleriyle seyirciyi selamladı. Yoğun tezahürat alan pehlivanlar güreşe başladı. Güreşi Hüsnü Patron yönetti.

Er meydanlarının en uzun pehlivanları, müsabakanın ilk dakikalarında birbirini tarttı, zaman zaman sert el enseler çekildi.

Müsabakanın ilk dakikalarından itibaren İsmail Koç'un daha hareketli bir güreş sergilediği görüldü. İsmail Koç, rakibini adeta seri kasnak ve paça dalmalarıyla bunalttı. Tecrübeli başpehlivan Ali Gürbüz kontrollü hamleleriyle rakibinin oyunlarını boşa çıkardı.

Başpehlivanlık final güreşi saat kaçta? Kırkpınar Güreşleri finali canlı nereden izlenir, hangi kanalda?

Başpehlivanların çektikleri kura sonucu çeyrek final eşleşmeleri, Şaban Yılmaz-Faruk Akkoyun, Osman Aynur-Orhan Okulu, Ali Gürbüz-Serhat Gökmen, İsmail Koç-Yıldıray Akın şeklinde oldu.

Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda Başcazgır Şükrü Kayabaş'ın salavatlamasıyla pehlivanlar peşreve çıktı, tribünleri selamlayan pehlivanları seyirciler coşkuyla karşıladı. Başpehlivanlar birbirlerine başarı dileyip güreşe başladı. Güreşlerin tamamlanmasının ardından kazanan isim belli olacak. 2021 Kırkpınar Başpehlivanı belli olur olmaz haberimizin içerisine eklenecektir.

KIRKPINAR BAŞPEHLİVAN ÖDÜLÜ NEDİR, NE KADAR?

660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanına 60 bin lira ödül, altın madalya ve kupa verilecek.

Edirne Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, er meydanında kol bağlayıp şampiyonluğa ulaşacak başpehlivana 60 bin lira para ödülü, altın madalya ve kupa verilecek. Başpehlivan ikincisine 38 bin lira, gümüş madalya ve kupa, başpehlivan üçüncüsü olacak 2 güreşçiye de 20'şer bin lira para ödülü, bronz madalya ve kupa takdim edilecek.

Bu yıl boylarında dereceye girecek pehlivanlara toplam 352 bin 850 lira para ödülü dağıtılacak.