7 Ocak Kırklareli'nde okullar tatil mi? Kırklareli'nde kar tatili var mı? Beklenen açıklama geldi!

Kırklareli’nde kar tatili var mı? binlerce kişi tarafından aratılmaya başladı. Havaların soğumasıyla birlikte artan kar yağışları hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 7 Ocak Salı günü Kırklareli’nde yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Beklenen açıklama valilikten geldi. 7 Ocak Salı Kırklareli’nde okullar tatil mi? sorusunun yanıtı haberimizde

Binlerce öğrenci ‘7 Ocak Salı Kırklareli’nde okullar tatil mi?‘ sorusunun yanıtını arıyor. Şiddetli kar yağışları tüm yurdu etkisi altına aldı. Ulaşımın zorlaşması ve kar yağışının artması tatil beklentisini artırdı. Okulların tatil olmasını bekleyen öğrenciler ‘Kırklareli’nde kar tatili var mı?’ sorusunu aratmaya başladı. Ve beklenen kar tatili haberi Kırklareli Valiliğinden geldi. İşte o açıklama…

KIRKLARELİ’NDE KAR TATİLİ VAR MI?

Kırklareli'nde yoğun kar yağışı nedeniyle Demirköy ilçesinde tüm okullarda, Vize ilçesinde ise taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Kırklareli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, söz konusu ilçelerde kamu çalışanı engelli ve hamile personelin de yarın izinli sayılacağı belirtildi.

Buna göre yarın Demirköy ilçesinde tüm okullar, Vize ilçesinde ise taşımalı eğitim uygulanan okullar tatil edildi.

Öte yandan, Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Demirköy ilçesinde tipi şeklinde yağan kar ulaşımı ve yaşamı olumsuz etkiliyor.

İlçenin bazı bölgelerinde kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu.

Kar nedeniyle Demirköy ilçesinde NATO ile TRT'ye ait verici istasyonuna giden yol ulaşıma kapandı.

METEOROLOJİ HAVA DURUMU RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Hatay ve Osmaniye çevreleri, Antalya’nın doğu kıyıları ile Kahramanmaraş'ın batısında kuvvetli (21-50 kg/m2); Adana çevrelerinde yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), Mersin çevrelerinde yer yer siddetli ve aşırı (100 kg/m2 üzeri)olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

 Yağışların İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Hatay, Osmaniye VE Antalya’nın doğu kıyıları ile Kahramanmaraş'ın batısında kuvvetli (21-50 kg/m2); Adana çevrelerinde yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), Mersin çevrelerinde yer yer şiddetli ve aşırı(100 kg/m2 üzeri) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım ve kıyıya yakın kesimlerde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.