Kiracı daireyi oda oda kiralamış! Bir evde 30 yatak

Avcılar'da bir yabancı kiraladığı daireyi başkasına kiraya verdi; o kişi de 3 odalı evi 30 yataklı pansiyona dönüştürdü. 27 sığınmacının yaşadığı evin sahibi, kira sözleşmesi nedeniyle daireyi boşalttıramadı.

DHA

İstanbul Avcılar'da bir ev sahibi, ikinci kattaki 3 odalı dairesini Türkiye'de oturma izni olan yabancı uyruklu kişiye kiraladı. O kiracı da evi başkasına kiraya verdi. Son kiracı, eve onlarca yatak yerleştirdi; günlük ve kısa süreliğine yüksek fiyatlarla kiralamaya başladı. Daire pansiyona dönüşürken; banyodan sızan su nedeniyle alt katta elektrik kontağından yangın çıktı. Bina sakinleri yüksek gürültü ve apartmanda sürekli kaçak sığınmacılarla karşılaşmaktan rahatsız olup isyan etti.

Ev sahibi, polisten yardım istedi. Eve giden ekipler, kira sözleşmesi olması nedeniyle işlem yapmadan ayrıldı.

AYDA 90 BİN TL KAZANÇ!

Ev sahibi son çare İstanbul Emlakçılar Odası'ndan yardım istedi. Yönetim Kurulu üyesi Arzu Pul, yaşananları şöyle anlattı: "Direye gittik, 27 kişi vardı. Polis gelene kadar hepsi gitti; ekipler kimseyi göremeyince işlem yapamadı. Yasalara göre işlem için kaçakların olay yerinde tespit edilmesi lazım. Daireyi 7-8 bin liraya kiralayıp alt kiralama yöntemi uygulamışlar. Yatak başına ayda 3 bin TL alıyorlar. 30 yatak için 90 bin lira yapıyor."

BALKON VE BANYODA BİLE UYUYORLAR

Mahalledeki emlakçı Gökhan Kırık, ev sahibinin ricası üzerine daireye gittiğini belirterek, "Birlikte eve gittik, kapıyı zenci bir çocuk açtı. İçerisi ceset gibi kokuyordu" dedi. Bir odada 10 yatak gördüğünü; iki balkonla banyoya bile yatak konulduğunu söyleyen Kırık, "Pencerelerde perde yok. Evdekiler yarı çıplak gezdiği için karşı binadakiler de şikayetçi" diye konuştu.