Kimlik yenileme son tarih nedir?

2020 yılına az bir süre kala kimlik yenilemeye vatandaşlar Nüfus Müdürlüklerine akın ediyor. İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle kimlik kartları, ehliyet ve pasaport ile ilgili değişiklik kararı, 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girmişti. Yeni çipli kimlik kartları 10 yıl süreyle geçerli olacak.

Yeni yıla kısa bir süre kala ehliyet ve kimliklerini yenilemeyenleri telaş sardı.  İçişleri Bakanlığı kararıyla 1 Ocak 2017'den itibaren yürürlüğe giren yeni kimlik kartlarını birçok vatandaş kısa sürede temin etti. Etmeyenlerin ise belirlenen tarihe kadar yeni kimliklerini çıkarması gerekiyor. Kimlik kartı alabilmek içinse öncelikle kimlik kartı randevu alınıyor.

KİMLİK YENİLEME NE ZAMAN SON?

Kimliklerini henüz yenilemeyenler için son başvuru tarihi 2023 sonu son tarihtir, ehliyet için de 2020'nin sonuna kadar süre bulunuyor.

NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Son zamanlarda bazı basın yayın organları ile sosyal medyada 2020 yılında T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kâğıt ve harç bedellerinde yüksek artışlar olacağı, nüfus cüzdanı ve eski sürücü belgelerinin 2020 yılından itibaren geçerli olmayacağı, sürücü belgelerinin yenilenmesi için sağlık kurulu raporu isteneceği ve bu nedenle belgelerin değiştirilmesi gerektiği şeklinde asılsız haberler çıktığı anlaşılmıştır.

 
T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kâğıt ve harç bedellerinin her yıl olduğu gibi 2020 yılı içerisinde de yeniden değerleme oranında artış yapılarak güncelleneceği, halen kullanılmakta olan nüfus cüzdanlarının T.C. Kimlik Kartı alıncaya kadar geçerli olduğu, sürücü belgeleri için mevcut uygulamada herhangi bir değişiklik yapılmadan yenileme işlemlerine devam edileceği, vatandaşlarımızın asılsız haberlere itibar etmemeleri,
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.