Kimine felaket kimine eğlence... Dünyadan kış manzaraları

Türkiye'yi son günlerde vuran sert kış koşulları Avrupa ve ABD'de de yaşanıyor. Zincirleme trafik kazalarına onlarca araç karışıyor, su baskınları yaşanıyor. Bazılarıysa dönen kanallarda paten yapıyor.

ABD'nin Tennessee eyaletine bağlı Nashville kentinde buzlanma nedeniyle meydana gelen zincirleme kazaya 21 araç karışırken, olay sonucu 12 kişi yaralandı. İtalya'nın Turin-Bardonecchia bömlgesindeki otoyoldaki buzlanma da ortaya korkun. kaza görüntüleri çıkardı. Kırım'da ise başkent Simferopol'un yakınlarındaki zincirleme trafik kazasında 32 araç birbirine girdi. Şans eseri kazalarda ölen ya da yaralanan olmadı.

LONDRA SOKAKLARI GÖLE DÖNDÜ

Londra'daki Turnpark Lane bölgesinde cadde üzerindeki su borusu sabah saatlerinde patladı. Su borusunun patlaması sonucu başkent sokakları göle döndü. Türk nüfusunun yoğun olduğu bölgede su baskını nedeniyle sokaklar kapatıldı.

DONAN KANALLARDA 'BUZ PATENİ'

Soğuk hava Hollanda'da göl ve kanalların donmasına neden oldu. Hollandalılar ise ülkenin çeşitli kentlerinde oluşan bu doğal buz pistlerine akın etti. Lahey'de Hofvijver Gölü'nün kenarlarında buz erimeye başlayınca bazı insanlar suya düştü.